avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un director de deconcentrata care a fost colaborator ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un director de deconcentrata care a fost colaborator al securitatii mai poate ocupa functia in continuare?

Un director de deconcentrata sau de scoala daca a fost colaborator al securitatii mai poate ocupa functia in continuare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:46, 6 Aprilie 2012
Nu inteleg de ce amestecati directorii de scoala cu directorii serviciilor publice deconcentrate. Primii sunt personal contractual iar ceilalti sunt functionari publici. Un director al unui serviciu public deconcentrat nu poate sa ocupe aceasta functie daca a desfasurat activitate de politie politica (art. 54, lit. j din Legea nr. 188/1999).

:hm: Tocmai am trecut pe repede-inainte prin Legea nr. 188/1999 si am constatat ca, daca se descopera ulterior ocuparii functiei publice ca un functionar a desfasurat activitate de politie politica, acesta nu este motiv de incetare a raportului de serviciu. Cred ca trebuie sa reiau legea pe indelete. Mi se pare putin probabil ca functionarii publici care au facut politie politica si care au fost numiti in functie acum zece ani, sa spunem, sa ramana in functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director securist Hobitzi Hobitzi Directorul institutiei publice unde lucrez a fost declarat colaborator al fostei securitati de catre CNSAS si de Curtea de Apel Bucuresti.Bine-nteles are drept ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionar public sanda m sanda m atât în Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici cât şi în HG 611/2008 se specifica specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea ... (vezi toată discuția)
Accesul la functia publica RamonaBG RamonaBG Cine ma poate ajuta cu cateva surse bibliografice sau informatii cu privire la accesul la functia publica a unei persoane din mediul politic? Multumesc ... (vezi toată discuția)