avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezolutie dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezolutie dosar penal

S-a dispus NUP in dosarul penal pe care-l am pe rol de anul trecut pt ca fostul sot, navigator, nu plateste pensia corect. Spune " Referitor la inscrisurile care cuprind castigurile realizate la bordul navelor, acestea nu pot fi luate in considerare in stabilirea relei credinte pt ca nu au caracter permanent".
Am posibilitatea sa fac plangere la prim procuror in termen de 20 zile si in urmatoarele 20 zile la instanta de judecata cf art 278 cpp.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
In hotararea de divort scrie sa plateasca 1/6 din veniturile nete nu din cele permanente si anul trecut a navigat 8 luni din 12. Deci e corect sa nu considere rea credinta faptul ca vede ce venituri are si ca nu le ia in calcul la pensie?
Si in al doilea rand, de ce trebuie sa fac plangere si la instanta de judecata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 22:14, 10 Aprilie 2012
Faceti plangere la prim-procuror si va opriti.
Daca ajungeti la instanta si plangerea dvs. se va respinge veti mai fi obligata sa platiti la stat 200 lei, iar daca el isi angajeaza avocat si ii plateste la avocat o suma de bani ( probabil destul de mare) o veti plati si pe aceea.

Sper ca acum ati inteles de ce sa va opriti la parchet...
Si ce baza legala are faptul ca desi e constient procurorul de faptul ca omul obtine venituri foarte mari, de 10 ani la aceeasi firma, 8 luni pe an si plateste pensie in prezent de 150 lei pentru doi copii si totusi nu este rea credinta.
Puteti sa il executati silit.
De ce nu procedati asa?

Faptul ca plateste 150 de lei ma face sa cred ca are avocat si dvs. nu.
Poate ca omul nu poate plati mai mult...
Poate ca omul a stiut sa se apere...

Sfatul meu este sa incercati pe civil daca nu vreti sa pierdeti timp si bani.
Pentru penal am avut avocat dar s-a comportat ca si cum l-ar fi cunoscut pe el. La actiunea de micsorare de pensie deschisa de el la Sibiu, unde locuiesc eu, el a avut doi avocati, unul din Cta si unul din Sibiu. La final a ramas ca are de platit tot 1/6 de copil, chiar daca are acum si al treilea copil. Cu toate astea a inceput sa plateasca 150 lei in loc de 250 lei. Acum am alt termen la Sibiu pt ca a priceput ca nu a castigat si a cheltuit banii degeaba jumatate de an. La Cta am eu actiunea de marire fara avocat si astept sa vad daca am vreo sansa.
Ca sa-l execut am inteles ca trebuie sa folosesc documentele din dosarul penal. Dar am ratat si sansa asta. Am vorbit cu un executor dar vrea sa-i dau eu toate contractele prin care pleaca in voiaj. Deci ma invart intr-un cerc vicios si o sa am vreo sansa doar daca vreun judecator sau vreun procuror vrea sa faca dreptate. Eu o sa mai incerc. Intre timp el are bani si isi dispretuieste proprii copii iar eu am bani doar pentru copii. Am incercat sa explic executorului ca platesc oricat imi cere, dupa ce rezolva problema, dar nu am avut succes!
Executorul stie ca nu aveti cat sa il platiti si ca el se apara in asa fel incat sa complice si sa intarzie orice miscare faceti.El mai stie ca este complicat...

Puteti scoate copii dupa actele aflate la parchet sau chiar executorul poate daca vrea...
Daca dvs. sunteti din Sibiu si el din Constanta executorul nu este prea incantat...
Stie ca daca el nu are bani in cont...pierde vremea...
Executorul nu se poate deplasa la Constanta deoarece nu are o astfel de competenta...
Nu este precum avocatii care pot merge oriunde si sa nu aiba probleme cu competenta.

Alte discuții în legătură

Cum intru in posesia unui act dintr-un dosar penal Livica Livica Am o plangere penala impotriva fostului sot, iar dosarul se afla la Politia Constanta pentru cercetari. Cum pot sa obtin copia unui act din respectivul dosar, ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de intretinere navigator ContSters170590 ContSters170590 Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege ... (vezi toată discuția)