avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme la pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme la pensii

concediul de ingrijire a copilului in perioada 1998-1999 se considera vechime in munca????????????????????????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:53, 6 Aprilie 2012
Din acest punct de vedere nu sunt probleme la pensii intrucat exista prevederi legale clare. Potrivit art. 49, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 263/2010, se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele in care o persoana a beneficiat de concediu pentru cresterea copilului incepand cu data de 1 ianuarie 2006. Prin urmare, perioadele anterioare acestei date nu constituie stagiu asimilat stagiului de cotizare si nu sunt avute in vedere la acordarea drepturilor de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in concediu pentru cresterea copilului se considera ani de vechime pentru pensie Liliana Soltuz Liliana Soltuz Buna ziua, As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in concediul pentru cresterea copilului se considera ani de vechime. Concediul de odihna sau medical ... (vezi toată discuția)
Concediile de maternitate si de incapacitate temporara de munca mateiurodica mateiurodica Concediile de maternitate sau de boala sunt considerate ca stagiu de cotizare la pensie? (vezi toată discuția)