avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se poate proceda?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se poate proceda?

acum 2 luni miam dat dimisia de la ultimul loc de munca. si as vrea sa platesc in continoare la directia muncii ca sa-mi mearga vechimea, cum as putea proceda.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 9 Aprilie 2012
Va puteti asigura pentru pensie prin incheierea cu Casa de Pensii a unui contract de asigurare.
Asigurarea se face pentru un venit minim asigurat de 741 lei pentru care se va plati 232 lei lunar.
1. Va puteti asigura pentru pensie dar nu retroactiv ci numai de acum inainte.

2. - Se poate asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, orice persoana care doreste sa-si completeze stagiul de cotizare si/sau sa-si mareasca punctul de pensie.
- Conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat.
- În conformitate cu prevederile art. 36 din Legea nr. 263/2010, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare sociala este de 741 lei, iar nivelul maxim de 10.585 lei.
- Contractul de asigurare sociala se incheie intre persoana interesata sau, dupa caz, mandatarul acesteia desemnat prin procura speciala si casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau resedinta a persoanei interesate.
- Plata contributiei de asigurari sociale poate fi efectuata atat de catre titular, cat si de orice alta persoana desemnata de acesta , lunar sau anticipat, pe o perioada de cel mult 12 luni.
- Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.
- Asadar pentru un venit minim asigurat de 741 lei veti plati 232 lei lunar.
@ giovana

Nu se platete nimic la Directia muncii ... se incheie contracte de asigurare cu Casa de pensii, Casa de asigurari de sanatate, AJOFM pentru a fi in continuare asigurat la pensii , somaj sau sanatate.
daca am contract de asigurat in caz ca raman insarcinata beneficiez de plata pentru cresterea copilului?
1. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2.Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale.

3. In speta, nu veti beneficia de indemnizatia pentru CCC daca aveti incheiat contract de asigurare.

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare in sistemul public de pensii midi_26 midi_26 Buna ziua. Ma numesc Mihaela si am fost angajata cu contract de munca la o firma de pariuri timp de un an si jumatate si dupa aceea a intrat in insolventa. ... (vezi toată discuția)
Pot plati astfel incat sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? jolifille jolifille buna ziua Pot plati din mana pentru a beneficia de pensie, sanatate si vechime pe cartea de mnca, iar in caz ca fac un copil sa beneficiez de indemnizatie? ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pt 3 luni. doresc sa platesc din mana toate contributiile. ar fi posibil? margarita_lkb margarita_lkb Buna ziua! Sun educatoare titulara cu contract de munca pe durata nedeterminata intr-o gradinita de stat. Am 18 ani vechime in invatamant fara nicio zi de ... (vezi toată discuția)