avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciile bunurilor cumparate. Speta de seminar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciile bunurilor cumparate. Speta de seminar

A cumpara 200 de piane de la prietenul sau, B (care este, totodata, si fabricantul respectivelor bunuri). Pianele sunt livrate la A, pretul este platit pe jumatate, urmand ca restul de 50% sa se plateasca in termen de 5 luni de la incheierea contractului.
La primirea bunurilor, A observa ca acestea prezinta mici defectiuni(lipsesc coarde,lemnul este zgariat etc), insa ia decizia sa le revanda numai dupa repararea lor (pentru a nu isi mai deranja prietenul cu privire la acest aspect, dar si pentru a nu le crea neplaceri clientilor carora ar urma sa le vanda instrumentele).
A vinde cateva instrumente, insa incepe sa primeasca reclamatii de la clienti, in sensul ca pianele se dezacordeaza repede datorita mecanismului de prindere a coardelor. A remediaza si aceasta problema pentru cumparatorii afectati, insa ia decizia sa inapoieze restul pianelor lui B, fiind nemultumit de calitatea instrumentelor si dorind sa nu isi pericliteze imaginea fata de clientii sai.
Mai mult, cu o saptamana inainte de scadenta restului de bani, A a aflat de la unul din clientii sai faptul ca pianele erau confectionate din lemnul unor copaci apartinand unei rezervatii naturale.

Ce drepturi are A in aceasta situatie? Dar B? Ce aparare ar putea formula A impotriva sustinerilor lui B?
Mentionez ca m-ar interesa cateva repere atat pentru vechea reglementare, cat si pentru cea in vigoare.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Fise post si ns protectia muncii ContSters58051 ContSters58051 va rog daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu fisele de post ptr. : -tamplar universal -muncitor necalificat in tamplarie aluminiu -lacatus -taietor ... (vezi toată discuția)
Am primit un produs defect, doresc sa il returnez Catalin741 Catalin741 Salut, tuturor! Am comandat online o bicicleta fitness saptamana trecuta. Aceasta a ajuns la mine joi, 01.02.2018, insa abia vineri 02.02.2018 am reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Executare silita-caz disperat letty_2009 letty_2009 buna ziua si va rog din suflet sa-mi raspunda cineva daca s-a mai intalnit cu asemenea caz!!!! in martie 2011 am facut greseala vietii mele dorind sa-i ajut ... (vezi toată discuția)