avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa divort

Buna ziua.
In luna septembrie s-a pronuntat divortul de fostul sot, fara a se face si partajul, iar in octombrie am introdus eu actiune de partaj.
As vrea sa stiu daca se poate ca actiunea de partaj sa se desfasoare in Camera de consiliu, ceea ce s-a intamplat si cu divortul, avand in vedere ca eu sunt sef birou in cadrul Directiei de Finante si lucrez direct cu publicul, iar el are un comportament foarte vulgar, ceea ce m-ar pune pe mine intr-o lumina foarte proasta. Doresc camera de consiliu deoarece la urmatorul termen suntem citati la interogatoriu si cred ca se va comporta urat.
Vreau sa mai cer si o parere in legatura cu urmatoarele:
- noi am locuit intr-o garsoniera a parintilor mei timp de 7 ani, careia i-am schimbat usile, geamurile, am pus centrala, pt a beneficia de minimul de confort. El cere parintilor mei contravaloarea acestor lucrari, este indreptatit?
- fiecare avem circa 100g obiecte personale din aur din timpul casatoriei, el cere impartirea obiectelor mele, deoarece considera ca nu mi le-a dat cadou, ci erau in scopul tezaurizarii, desi eu le purtam. Din cate stiu eu acestea sunt podoabe personale si cred ca nu ar trebui impartite
- mai avem si o casa, la care el cere o cota mai mare deoarece considera ca el a castigat mai mult, insa din documente reiese ca venitul lui este de 3000 lei / an, al meu 20000 lei/an, el castigand mai mult din evaziune.
As vrea va rog mult sa-mi spuneti daca instanta ii poate da castig de cauza
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:59, 30 Noiembrie 2008
Puteti solicita asta instantei arumentand temeinic.
In privinta bunurilor partajabile, se tine cont de veniturile ambilor soti, insa atat timp cat el nu poate dovedi banii din "evaziune fiscala" ( va sfatuiesc sa aveti grija cu folosirea unor termeni!!!!!!!!!!) este foarte probabil ca totul se va partaja 50% - 50 %.
In privinta renovarilor din garsoniera, ar trebui sa detineti facturi , chitante ale bunurilor care s-au utilizat pentru renovare, in caz contrar nu se poate demonstra , decat cu martori ca s-au facut aceste renovari de catre dvs ca soti. Si daca se demostreaza acest lucru puteti sustine ca in schimbul unei "chirii" neplatite v-ati angajat sa faceti aceste renovari, si daca ar fi sa se partajeze valoarea renovarilor se va face procenstual.
- in privinta bijuteriilor daca ele sunt cadouri personale, atunci raman ale dvs
- in privinta casei se poate dispune dupa caz, in functie de ce solicitati:
- plata unei sulte pentru despagubirea sotului care pleaca din casa, se va face expertiza
- vinderea imobilului si impartirea sumei, si cred ca procentul va fi de 50 %-50%. sa nu uitam ca instanta va tine cont ca sunteti si sotie si ca in afara servciului mai "prestati" si alte activitati casnice "neremunerate"
Mult succes
Conform art. 121 Cod Civil, partile pot cere ca dezbaterile sa fie facute in sedinta secreta, dar numai instanta poate dispune acest lucru. In cazul dvs. o sa accepte acest lucru datorita pozitiei dvs. in cadrul DGFP. Sedinta nu o sa fie in sala de consiliu, ci tot in sala de judecata, dar fara public. O sa fiti cu avocatul si cel mult 2 persoane daca doriti, din partea dvs. si desemnate de dvs.
In schimb, hotararea se va da intotdeauna in sedinta publica.
Avand in vedere natura serviciului dvs este posibil ca instanta sa va incuvinteze cererea cu judecarea in camera de consiliu.Sunt sanse relativ egale.Depinde cat de argumentata va fi motivarea si cum va aprecia instanta.

Referitor la ceea ce ati mai scris va depinde de probele administrate in fata instantei.
Daca va dovedi ca a facut investitiile va putea obtine contravaloarea lor.

avocat Claudiu Lascoschi
Puteti cere instantei ca dosarul sa ramana ultimul pe lista de sedinte, iar atunci, cu siguranta in sala nu vor mai fi alte parti sau alte persoane!
in practica instantele nu prea admit asemenea cereri , insa va ramne la dispozitie varianta lasarii la urma a dosarului asa cum v-a explicat cloegul -gruia cermak
Rugati avocatul dvs sa sa argumenteze si sa insiste sa va fie acceptata cererea sau macar pe ultima varianta !

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Contract partaj voluntar mitza_ge mitza_ge Apelez la bunavointa juristilor acestui forum prin rugamintea de a ma indruma in privinta unui partaj voluntar.Eu si sotul meu am divortat.Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)