avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SULTA este supusa taxei de timbru judiciar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SULTA este supusa taxei de timbru judiciar?

Buna seara, o mare rugaminte, in cazul stabiliri SULTEI in favoarea unuia dintre ex, sotii, urmare a partajului unui bun-imobil, se plateste taxa de timbru? De catre cine? de ce s-ar plati atata vreme cat nu este un drept solicitat ci un drept oferit? Cum pledati domnilor, doamnelor? astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:28, 8 Aprilie 2012
Cererea de partaj se timbreaza cu 3% din valoarea bunurilor supuse partajarii.Daca faceti o tranzactie in fata instantei cu plata de sulta taxa ramane aceeasi. Taxa o plateste reclamantul care la final are dreptul la cheltuieli de judecata in caz de castig.
Daca nu solicitati si instanta ofera sulta din cate stiu eu nu se timbreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort delia82 delia82 Buna ziua ! Vreau sa divortez de sotul meu, avem o fetita de 1 an si 4 luni, vrem sa divortam de comun acord, iar in privinta custodiei si pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)
Valoarea partajabila Andreea_U Andreea_U Buna ziua, impreuna cu sotul, am hotarat sa divortam de comun acord (nu sunt copii minori si a trecut mai mult de 1 an de la casatorie). El a introdus actiunea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)