avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Valoarea partajabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Valoarea partajabila

Buna ziua, impreuna cu sotul, am hotarat sa divortam de comun acord (nu sunt copii minori si a trecut mai mult de 1 an de la casatorie). El a introdus actiunea pt divort si partaj. In actiune nu a specificat valoarea partajabila (doar ca este vorba despre un ap. de 2 camere si eu urmeaza sa ii dau sulta si sa raman in ap), de aceea pe citatia lui apare mentiunea 'a se indica valoarea partajabila in vederea timbrarii'. Ce trebuie facut pt a se putea incheia tranzactia la primul termen si sa incheiem socotelile? Trebuie sa mai depuna la dosar o notificare cu acea suma partajabila (50000euro)si apoi sa astepte o notificare cu suma care trebuie platita pentru achitarea taxei de timbru sau se poate plati la 'Taxe si impozite - primaria sect3' 1500euro (in lei) cu specificatia ca reprezinta taxa de timbru in dosarul X si la prima infatisare sa aduca dovada platii? Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Andreea_U , utilizator 09:59, 28 Noiembrie 2009
La primul termen de judecata, va indica valoarea instantei si poate depune si chitanta de plata a taxei de timbru judiciar corespunzator acestei valori.
Va multumesc mult pt raspuns. Mai am o intrebare: care sunt pasii pt restituirea acestei taxe de timbru? Am inteles ca daca se incheie tranzactia la primul termen, si noi asa vrem sa facem, se restituie taxa. Trebuie mentionat pe tranzactie ca doreste restituirea taxei sau asteapta hotararea si abia atunci se face o cerere catre judecatorie prin care solicita restituirea taxei de timbru?
Mii de multumiri.
Cererea de restituire se face dupa pronuntarea hotararii ... cererea se face aparte de tranzactie
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
taxa de timbru in cazul tranzactiei se plateste la valoarea declarata de parti .
de ex., puteti plati aceasta taxa , la valoarea cu care ati achizitionat imobilul . (suma mentionata in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului ) .
platiti aceasta taxa la trezorerie si o depuneti in instanta la urmatorul termen.
specificati ca doriti restituirea acestei taxe .

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de 3% intr-un partaj dupa divort Functionar43 Functionar43 Am divortat anul trecut, dorim sa facem partajul. Este vorba de un apartament cu 2 camere. Ne-am inteles si ne-am gandit la un partaj conventional. Am ... (vezi toată discuția)
Partaj matza00 matza00 ce acte-ti trebuiesc pt partaj in cazul in care inca de la prima infatisare exista intelegerea si tranzactia redactate?putem termina de la prima infatisare ... (vezi toată discuția)
Divort delia82 delia82 Buna ziua ! Vreau sa divortez de sotul meu, avem o fetita de 1 an si 4 luni, vrem sa divortam de comun acord, iar in privinta custodiei si pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)