avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

ce acte-ti trebuiesc pt partaj in cazul in care inca de la prima infatisare exista intelegerea si tranzactia redactate?putem termina de la prima infatisare daca exista toate aceste acte? taxa pt o actiune de partaj e 19 lei cat scrie in legea 146 art3 lit.c?
Cel mai recent răspuns: GEORGE PASARICA , utilizator 22:55, 11 Mai 2010
in afara actiunii, trebuie s-aveti documente justificative pentru bunurile imobile si bunurile mobile (de valoare mai mare, ex auto)
Taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor, dar daca veti incheia tranzactia la primul termen recuperati jumatate din taxe.
adica trebuie sa depun oricum ar fi, cu intelegere sau fara intelegere, 3% din valoarea bunurilor partajabile?
taxa e 50 lei de mostenitor + 3% din valoarea masei succesorale, urmare modificarilor din 2009, iar daca se depune tranzactia cu cel mult 5 zile inainte de prima zi de infatisare, taxa se restituie integral, iar daca se tranzactia se depune dupa prima zi de infatisare se restituie 1/2 din taxa.
mostenitor? vreau sa depun actiune de partaj nu de succesiune!
mda.. n-ati precizat care-i tipul partajului: succesoral sau al bunurilor dobandite in timpul casatoriei.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pt sotie si partaj nitu ioana nitu ioana sotia pensionata pe caz de boala dar nu definitiv, face comisie in fiecare vara,poate cere pensie de intretinere dupa divort? cat timp i se va acorda , daca da ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile (terenuri si o casa) prin hotarare judecatoreasca dromaderu0105 dromaderu0105 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema - dupa moartea tatalui am facut succesiunea (eu, fratele si mama - sotia defunctului) in ... (vezi toată discuția)