avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog o lamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog o lamurire

buna ziua
este o abatere faptul ca am concediu medical direct din policlinica de la medicul specialist si nu am fost la medicul de familie sa imi dea bilet de trimitere la policlinica ???
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARCEL MOLNAR , Consilier juridic 12:10, 30 Noiembrie 2008
Fapta nu este infractiune din cate stiu.
va multumesc
dar in timpul concediului medical am fost la cumparaturi in oras si am fost la sedinta cu parintii si cineva a sesizat casa de asigurari de sanatate, a fost control
si a gasit medicul fara bilet de trimitere de la medicul de familie
nu stiu consecintele, eu sunt bolnav fac tratament ambulatoriu,
nu a avut nici adeverinta de la serviciu
eu nu am stiut ca trebuie, pentru ca cerificatele medicale se semneaza si de medicul de familie
si doctorul a omis sa ii spuna sa duc aceste elementare documente
va rog sa imi spuneti care vor fi consecintele
eu lucrez la o birou la o intreprindere si pina la anul mergem in somaj tehnic
va multumesc,

MOLNAR MARCEL a scris:

buna ziua
este o abatere faptul ca am concediu medical direct din policlinica de la medicul specialist si nu am fost la medicul de familie sa imi dea bilet de trimitere la policlinica ???
multumesc


Potrivit O.U.G. nr. 158/2005, mai precis Normelor de aplicare a acesteia, trebuie sa va duceti cu certificatul medical eliberat in policlinica sa vi-l vizeze medicul de familie!
Angajatorul nu poate tine cont de un certificat medical nevizat de medicul de familie; riscati sa fiti trecut "nemotivat" si sa fiti concediat!
am fost cu certificatul medical sa il vizeze medicul de familie, este vizat, semanta si stampilat si este predat la unitate, s-au facut si platile
dar trebuia initial sa am bilet de trimitere si nu am stiut , ca s-au modificat regulile si doctorul specialist din cauza prbl a omis sa imi ceara toate documentele
va multumesc pentru mesaj
Atunci problema este rezolvata! Daca aveti certificatul medical vizat de medicul de familie, controlul de la Casa de Asigurari de Sanatate nu are temei legal sa va ceara si bilet de trimitere, prin urmare nu vor fi consecinte!

Felicitari si un 1 Decembrie cu bucurii si liniste! =D>

Alte discuții în legătură

H70.0 mastoidita acuta darasteanu darasteanu Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate.Am fost internat la spital la sectia microchirurgie otologica cu diagnosticul mastoidita acuta urechia stanga, si ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru concediu medical nevizat de medicul expert smeagull smeagull Buna seara, In urma cu trei ani, am beneficiat de mai multe concedii medicale care mi-au fost platite de angajatorul de atunci. Intre timp am iesit la ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap florymat florymat buna sara, Cum poate obtine certificat de incadrare in grad de handicap, o persoana in varsta de 21 ani , care nu s-a mai prezenat la comisie din 2002 ... (vezi toată discuția)