avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte Dosar pt. Iesire din Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte Dosar pt. Iesire din Indiviziune

Buna si bine v-am gasit. Am de facut o iesire din indivizune in instanta (pe cale amiabila) pt. teren + casa in sect. 2 Bucuresti.

Mentionez ca avem certificate originale de mostenitor fiecare in parte (eu si celalalt mostenitor) si avem deja facute cadastru + intabulare + schita cu propunerea de dezmembrare pt. fiecare lot de teren in parte.

Dupa ce am facut toate astea urma sa continuam actiunea la notar dar primaria nu ne-a eliberat certif. de urbanism din motiv ca cele doua loturi de teren rezultate dupa impartirea in doua au suprafata sub limita minima impusa de lege pt. obtinerea certif. de urbanism, prin urmare trebuie sa continuam actiunea in instanta.

Mentionez ca vreau s-o fac fara avocat deoarece nu-mi permit unul si oricum cred ca nu e cazul din moment ce o facem pe cale amiabila.

Am inteles ca trebuie sa-l dau sau sa-l chem in judecata pe celalalt mostenitor dar as vrea sa stiu mai exact ce acte imi trebuie la dosar si unde anume, la ce judecatorie sa-l depun, ce costuri sunt si cam cat dureaza toata actiunea? Mersi.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
cotoi5, utilizator
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 19:50, 10 Aprilie 2012
Eu am facut un model de cerere de iesire din indiviziune conform celor pe care le-am gasit online, as vrea sa-mi spuneti daca e ok. Am scris pentru mine si pentru sora mea o singura cerere, as vrea sa stiu daca e bine asa sau trebuie sa scriem fiecare in parte separat + ce acte mai trebuie despre care am intrebat mai sus. Multumesc

Domnule Presedinte

Subsemnatele .......... si .......... domiciliate in ……… str (etc), chemam in judecata pe paratul ………. domiciliat in ………. prin prezenta

Actiune de Iesire din Indiviziune

Pentru ca prin hotararea ce vreti pronunta sa dispuneti iesirea din indiviziune asupra imobillului si terenului din str…. nr…. sector 2, Bucuresti, cu nr. cadastral …. etc , inscris in cartea funciara cu nr …. etc

In acest sens va rog sa stabiliti (sau sa luati la cunostinta …? ) masa bunurilor de impartit, cotele ce ni se cuvin noua, subsemnatelor ….. si ….. si paratului ….. in calitate de copartasi si lichidarea starii de indiviziune, prin individualizarea, atribuirea si predarea efectiva a bunurilor ce ni se cuvin, conform certificatului de mostenitor nr…. din data de …. si a planului de amplasament si delimitare a imobilului si a terenului cu propunerea de dezmembrare anexat.


Motivul acestei actiuni este neacordarea certificatului de urbanism de catre primaria sect 2 Bucuresti deoarece prin dezmembrarea parcelei in 2 loturi cu suprafata de ….. amandoua loturile ar ramane neconstruibile, avand supraf. mai mica de 150 mp, prin urmare actiunea, desi este pe cale amiabila, nu se poate finaliza la un notariat public ci doar in instanta.



Anexez: …….. (copii dupa toate actele e care le am – certif.. mostenitor, plan de amplasament si delimitare a imobilului cu propunerea de dezmembrare, incheiere de intabulare, extras carte funciara informativ, certificat de urbanism cu scop informativ cu aviz negativ + chitante de plata a impozitului anual)
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
cotoi5, utilizator
Am sperat ca azi fiind luni poate o sa primesc macar 1-2 raspunsuri, macar ce trebuie la dosar si ce costuri sunt, dar fara succes insa, asta e, o sa ma duc sa intreb la Relatii Publice, poate acolo ma lamureste daca am noroc, sper sa nu ma trimita sa-mi iau avocat, ca n-am de ce sa-mi iau avocat, practic eu cu sora mea il dam in judecata pe celalalt mostenitor de forma, din cauza legilor tampite care sunt si care nu ne permit sa terminam actele la notar.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
cotoi5, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. pentru orice actiune de iesire din indiviziune se plateste taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale
2. actiunea se depune la judecatoria pe raza careia se afla imobilul, adica sector 2.
3. ca durata e greu de spus, cam un an ar trebui sa luati in calcul (pana se acorda primul termen, pana va judecati, pana se redacteaza hotararea, pana vi se comunica hotararea, etc)
4. cel mai important....actiunea nu va foloseste la nimic, in sensul ca primaria tot nu va va acorda certificatul de urbanism atat timp cat parcelele vor avea sub 150 mp fiecare.
5. cei care raspund mesajelor din forum o fac voluntar si atunci cand au timp si bunavointa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune blocata la notariat de neobtinerea certificatului de urbanism - urmeaza sa se faca in instanta pe cale teoretic amiabila. 1SimoneAngel 1SimoneAngel Caz: Suntem 3 mostenitori pe un imobil + teren in indiviziune dupa cum urmeaza: eu 25 %, sora mea 25 % si unchiul nostru 50 %. Cadastrul si intabularea sunt ... (vezi toată discuția)
Parcela 130 mp - iesire din indiviziune Eumia Eumia Parcela 130 mp - iesire din indiviziune Se poate iesi din indiviziune cu o parcela de 130 mp din 260 mp si jumatate dintr-o cladire insiruita, jumatate care ... (vezi toată discuția)
Parcela sub 150 mp dupa partaj ? Eumia Eumia Am o proprietate comuna in indiviziune cu o verisoara: teren in suprafata totala de 260 mp plus imobil situat in Bucuresti sector 2, cartierul Tei Toboc, ... (vezi toată discuția)