Caz: Suntem 3 mostenitori pe un imobil + teren in indiviziune dupa cum urmeaza: eu 25 %, sora mea 25 % si unchiul nostru 50 %. Cadastrul si intabularea sunt facute. De asemenea si schita care arata exact cum urmeaza sa impartim terenul si casa in doua, (o parte eu si sora mea, o parte unchiul nostru) adica planul de amplasament si delimitare a imobilului cu propunerea de dezmembrare.
Apoi am incercat iesirea din indiviziune la notar dar fara succes fiindca primaria nu ne-a eliberat certificatul de urbanism deoarece prin dezmembrarea parcelei in 2 loturi acestea ar ramane neconstruibile, avand suprafata mai mica de 150 mp. Prin urmare trebuie sa mergem in instanta. Problema e ca noi (eu si sora mea) nu prea stim ce sa facem, e prima oara cand trebuie sa deschidem actiune in instanta. Am inteles ca trebuie sa-l chemam pe unchiul nostru in judecata, pentru ca e mai mult in interesul nostru sa facem iesirea din indiviziune decat in interesul lui. Acolo locuieste o fiica de a lui (o verisoara de a noastra). Ea deja se crede propietara peste tot si desi avem schita care arata exact cum trebuie sa impartim, ea si unchiul nostru ne interzic accesul acolo si refuza sa ne lase sa punem gard pana cand nu facem iesirea din indiviziune. Ne-a propus mie si surorii mele de mai multe ori sa-i vindem unchiului nostru partea noastra, parte care evident o sa-i revina ei dar noi nu am fost si nu suntem de acord.
Intrebari:
1 - Chestia asta se poate face fara avocat sau trebuie sa apelez la unul? In acest caz care ar fi onorariul maxim al unui avocat?
2 - Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de chemare in judecata a unchiului, dar trebuie sa faca si sora mea cerere de chemare in judecata a unchiului sau il putem chema in judecata pe unchi amandoua in aceiasi cerere?
3 – Pe langa aceasta cerere ce acte ne mai trebuie la dosar?
4 - Avand in vedere ca verisoara respectiva locuieste de ani buni acolo, si a facut niste investitii acolo in numele unchiului nostru, judecatorul ne-ar putea obliga pe mine si pe sora mea sa-i vindem unchiului partea noastra? Asa am auzit ca s-ar putea intampla.
se poate face si fara avocat dar daca nu stiti cum sa puneti problema in mod cert pierdeti cu dreptatea in mana...mai bine cu avocat..onorariul maxim e in functie de avocat..fiecare are propria lui idee despre cat costa serviciile ce le ofera
faceti amandoi o cerere, nu trebuie 2 cereri separate
in privinta actelor..avocatul ce il veti angaja va sti ce acte sa va ceara si sa puna la dosar
depinde cum formulati actiunea.. eu as face in asa fel incat la prima zi de infatisare sa finalizati cu unchiul toata problema cu iesirea din indiviziune..
daca imobilul e comod partajabil in natura e posibil sa reusiti sa faceti indiviziunea fara sa fie cu dare de sulta