avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA discount produse farmaceutice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

discount produse farmaceutice

buna ziua
am urmatoarea problema:la unele medicamente,distribuitorul imi acorda discount cu conditia ca si eu ca vanzator sa il acord beneficiarului final(pe baza unor documente speciale eliberate de medic)
care sunt inregistrarile contabile in acest caz?
factura discount furnizor : -xxx
401=609 xxx
4426=401 -xx

inregistrarea prin casa de marcat (pretul cu amanuntul)

5311 =707 xxx
4428 xx

valoare reducere egala cu discount furnizor
709 =5311 xxx
5311=4427 ( tva aferent reducerii) - xx ?????????????????

nelamurirea mea este in acest caz, la valoarea reducerii colectez tva de plata?
dupa cate stiu, in cazul in care,vanzarea este catre consumatorul final ,vanzatorul constituie obligatia virarii tva

Cel mai recent răspuns: anamariacelik , utilizator 13:55, 8 Aprilie 2012
Este factura de discount sau de reducere comerciala emisa separat ? Sau discount-ul este trecut pe fiecare factura de achizitie marfuri? Pentru ca este important acest aspect. Sunt doua notiuni diferite, in contabilitate inregistrandu-se fiecare intr-un alt mod.
factura discaunt facuta separat pentru produsele aprovizionate lunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare discount teo.madalina teo.madalina Cum inregistrez discountul acordat de furnizori în Baza facturii ? (pe factura apare cu semnul minus , discount ) (vezi toată discuția)
Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare; factura in rosu mine58 mine58 Am o factura in rosu de discount emisa pentru o facture de marfa ridicata in aceeasi zi , neachitata.am tva la incasare . Cum inregistez aceasta factura de ... (vezi toată discuția)