avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprejmuire teren forestier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprejmuire teren forestier

Buna ziua!

Detin in proprietate aprox. 2 ha de teren forestier si as dori sa stiu daca am voie sa-mi imprejumuiesc proprietatea cu un gard de lemn si sarma ghimpata care nu necesita fundatie. Art. 17, alin 2, lit I din Legea 46/2008 prevede ca proprietarii să-si delimiteze proprietatea forestieră în conformitate cu actele de proprietate şi să menţină în stare corespunzătoare semnele de hotar. Nu am gasit insa in lege cum este interpretat conceptul de delimitare...

Asadar, este permisa delimitarea cu un astfel de gard, asa cum l-am descris?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dumitru DASCÃLU , Avocat 11:22, 8 Aprilie 2012
delimitarea proprietatii si semnele de hotar sunt lucruri mult diferite fata de imprejmuirea proprietatii

In fondul forestier nu pot fi executate lucrari de constructie de tipul imprejmuirii decat pentru obiective stabilite de lege (in cazul Dv - obiective turistice sau case de vacanta)

De altfel, cugetati daca ar fi bine ca fiecare proprietar de padure sa-si ingradeasca proprietatea, ce s-ar intampla cu animalele salbatice ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard monabuse monabuse Buna-ziua ! Tatal meu locuieste la tara . In spatele casei detine o gradina pentru legume pe care doreste sa o ingradeasca . Exista linie de hotar ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire padure augustin 28 augustin 28 Detin in proprietate un teren forestier si as dori sa stiu daca am voie sa-mi imprejumuiesc proprietatea cu un gard de lemn care nu necesita fundatie. La art. ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Am o casa mica la tara cu gradina mare spre padure, gradina fiind inconjurata de boschete si copaci, marea parte a gardului vechi fiind cazut. Nu ... (vezi toată discuția)