avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz din cauza PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz din cauza PFA

Salut. Mi-am depus demisia la firma la care lucrez. Conducerea ma obliga sa respect cele 20 de zile de preaviz. Angajatorul m-a obligat inainte de a-mi da demisia sa imi fac PFA si sa pastrez in paralel si un contract minimal de munca, iar eu nu doresc acest lucru.
In conditiile in care am fost amenintat ca nu imi voi primi salariul daca nu imi fac PFA, daca imi dau demisia, se mai aplica perioada de preaviz ?
Cel mai recent răspuns: mihaimj , utilizator 08:29, 9 Aprilie 2012
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in cazurile prevazute de art.81 alin.7 si 8 C.mun.

Angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale pana la data incetarii c.i.m. Plata acestora nu poate fi conditionata de infiintarea unui PFA.
Va multumesc frumos. Am email-ul care dovedeste obligatia de a-mi face PFA. Acum stiu ca am dreptul sa demisionez fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indisciplinar in cartea de munca virtuala buna seara, doresc ... IoanaTdr IoanaTdr Indisciplinar in cartea de munca virtuala Buna seara, doresc sa imi dau demisia la zi si patronul nu accepta decat cu preaviz, si ma ameninta ca imi incheie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata dannyred dannyred salut....pot sa mi dau demisia inainte de termen in cazul unui CIM incheiat pe perioada determinata de 2 ani de exemplu? (vezi toată discuția)
Demisie Subsemnata Subsemnata Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)