Salut. Mi-am depus demisia la firma la care lucrez. Conducerea ma obliga sa respect cele 20 de zile de preaviz. Angajatorul m-a obligat inainte de a-mi da demisia sa imi fac PFA si sa pastrez in paralel si un contract minimal de munca, iar eu nu doresc acest lucru.
In conditiile in care am fost amenintat ca nu imi voi primi salariul daca nu imi fac PFA, daca imi dau demisia, se mai aplica perioada de preaviz ?
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in cazurile prevazute de art.81 alin.7 si 8 C.mun.
Angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale pana la data incetarii c.i.m. Plata acestora nu poate fi conditionata de infiintarea unui PFA.
Demisie
Subsemnata
Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)