avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM pe perioada determinata

salut....pot sa mi dau demisia inainte de termen in cazul unui CIM incheiat pe perioada determinata de 2 ani de exemplu?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
dannyred, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 30 Martie 2018
Da puteti demisiona. Nu sunteti obligat sa ramaneti pana la incetarea contractului pe perioada determinata. Doar ca trebuie sa respectati termenul de preaviz prevazut in contractul individual de munca.
Orice tip de contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. mun..
Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (alin.8 al art.81 C.mun.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Gabri1987 Gabri1987 daca am un contract pe perioada determinata de 3 luni , pot sa imi dau demisia fara a sta in preaviz? (vezi toată discuția)
Intrebare b-8 b-8 Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor? Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)
Trebuie preaviz in caz de demisie? gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Intrebarea mea este daca trebuie preaviz in caz de demisie? Mentionez ca salariata este angajata cu subventie cu art.81/7. Trebuie preaviz daca ... (vezi toată discuția)