Buna ziua!
Sunt executat silit, prin executor judecatoresc pentru o datorie catre o terta persoana in suma de 5.000. euro, prin poprire pe salariu, de mai mult de 1 an.
Daca cel care m-a imprumutat nu a mai facut alte demersuri catre executor, odata la 6 luni, se poate face actiune de constatare a perimarii?
Va multumesc!
Potrivit art.389 alin.1 C.proc.civ., dacă creditorul a lăsat să treacă 6 luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perimă de drept şi orice parte interesată poate cere desfiinţarea ei.
Asadar , daca au trecut 6 luni de la ultimul act de executare puteti cere in instanta constatarea perimarii.
Daca intr-un dosar de executare silita nu s-a facut nimic timp de 6 luni intervine perimare. Nimic in sensul ca nu s-a facut nici o somatie, infiintare a popririi etc.
In cazul dvs. inteleg ca exista deja o poprire infiintata pe veniturile salariale, in acest caz nu se poate pune problema perimarii. Baza este art. 389 Cod procedura civila.
Elucidare poprire
bianca12
Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)