avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuarea concediului pentru cresterea copilului, a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuarea concediului pentru cresterea copilului, a doua nastere

am nascut primul copil in oct. 2010 iar lucrul trebuie sa-l incep in noiembrie 2012.
Acum sunt insarcinata din nou si trebuie sa nasc in august 2012, adica inainte ca primul copil sa faca 2 ani.
Pot sa stau inca doi ani acasa dupa nasterea celui de-al doilea copil?
Ce acte trebuie sa depun la dosar si cum mi se va calcula indemnizatia de crestere a copilului?
Cand trebuie sa anunt la fortele de munca ?
Cand trebuie sa anunt firma unde am lucrat si ce acte imi trebuie de la ei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:43, 8 Aprilie 2012
1. Deoarece se suprapune CCC1 cu CCC2 veti intra direct in CCC2 la data cand se termina CCC1.

2. Cu cateva zile inainte de ase termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2, pana ce al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani, depinde ca varianta alegeti (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

3. - Acelasi lucru faceti si la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC1.
- Completati o cerere de prelungire a CCC1 pana ce al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani (anexati si aici o copie dupa certificatul de nastere.

4.- In cazul dvs. indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu aceea pentru CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 se va plati incepand cu ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil thanata thanata Buna ziua, ma intereseaza ce trebuie sa fac eu in cazul in care sunt insarcinata si voi naste inainte de terminarea celor 2 ani de concediu de crestere pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)