avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil ipotecat

Buna ziua !

In urma cu cativa ani am luat un credit de la o banca pentru care am garantat cu un teren proprietate personala (contract ipoteca).
Datorita dificultatilor financiare pe care le intampin am ramas in urma cu ratele iar banca a dat dosarul meu spre executare silita unui executor judecatoresc.
Terenul ipotecat de mine in momentul de fata nu valoreaza atatia bani incat sa acopere datoria ramasa in totalitate .
Executorul judecatoresc se poate indrepta si asupra altor bunuri proprietate personala in acest caz?
E obligat sa vanda acel teren primul sau poate trece la executarea altor bunuri mai valoroase?
Va multumesc anticipat!
Se va valorifica bunurile asupra carora este instituita o garantie. In cazul in care nu se acopera valoarea debitului se vor valorifica si alte bunuri din patrimoniul debitorului.
In situatia in care pretul terenului nu acopera creanta bancii, atunci cu siguranta se va trece la urmarirea silita si a altor bunuri proprietatea debitorului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut garantat cu ipoteca pe un teren ContSters102262 ContSters102262 Buna ziua. In anul 2007 am incheiat cu o banca un contract de imprumut garantat cu ipoteca pe terenul pe care urma sa-l achizitionez cu banii ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma victoria75 victoria75 In calitate de creditor as dori sa stiu daca prin executarea silita a unei firme care nu are nimic in conturi dar are in proprietate doua terenuri,amandoua ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua ... (vezi toată discuția)