Nu are nici o sansa sa iti majoreze pensia alimentara atita vreme cit poti dovedi cu stat de salariu/fluturas ca tu esti angajata cu 250 RON/luna.
Dar sa stii ca nu se iau in considerare doar salariile, ci toate veniturile pe care le ai intr-o luna.
De exemplu, daca ai venituri din inchirieri, sau alte venituri, instanta poate sa iti ceara sa dai 25%.
Daca nu ai, nu ai.
Nici o instanta nu te poate obliga sa dai mai mult de 25% din cit cistigi.
Depui o intimpinare la care atasezi o adeverinta de venit (doar atit) de la angajatorul tau prin care dovedesti ce salariu ai lunar si ceri instanta sa respinga majorarea pensiei alimentare, deoarece deja platesti maximul pe care il cere legea si pe care il poti da.
Asta-i tot.
Alberto Kurtyan
Multumesc frumos domnule avocat,mentionez ca nu am alte venituri,nu detin nici o proprietate,locuiesc in casa tatalui meu,activitatea la locul de munca actual am inceput-o in luna iunie 2008,mentionez ca am chitante de mana semnate de el,cum ca incepand cu anul 2003 am platit aproape in fiecare luna suma de 60 lei,uneori 70 lei (in masura posibilitatilor financiare),singura mea problema ar mai fi ca in anul 2007 nu am fost angajata niciunde,dupa data de 12 ianuarie 2007 cand mi s-a terminat somajul
El nu cere retroactiv nimic,dar mentioneaza cum ca nu i-as fi platit niciodata pensia de intretinere a fetitei,ceea ce nu este adevarat,ptr ca eu am chitantele semnate de el (e drept,chitante de mana).
As dori sa va intreb daca si chitantele de mana sunt valabile in instanta?
Va multumesc frumos.
Pensia de intretinere se calculeaza de catre instanta de judecata raportandu-se la veniturile cu caracter permanent ale fostului sot /ale fostei sotii.
Aceasta poate reprezenta si mai putin de 1/4 din veniturile dvs.
Faptul ca dvs ati platit pensia de intretinere poate fi dovedit cu orice mijloc de proba , inclusiv cu acele chitante de mana.
(martori , prezumtii , inscrisuri , inceput de dovada scrisa )
Pensie de întretinere.Stabilire cuantum la venitul minim pe economie în situatia în care persoana obligata la plata pensiei de întretinere obtine venituri mai mici decât venitul minim pe economie Tip: Sentinţă civilă
Nr./Dată: 841 (13.05.2004)
Autor: Judecatoria Bals
Domenii asociate:
Pensii
Pensie de întreţinere.Stabilire cuantum la venitul minim pe economie în situaţia în care persoana obligată la plata pensiei de întreţinere obţine venituri mai mici decât venitul minim pe economie.
În situaţia în care cel care urmează să fie obligat la plata pensiei de întreţinere nu realizează venituri, baza de calcul asupra căreia se aplică cotele prevăzute de art.94 din Codul familiei,o reprezintă venitul minim pe economie.
Prin sentinţa civilă nr.841 din 13.05.2004 a Judecătoriei Balş s-a admis cererea de majorare pensie întreţinere formulată de reclamantă,în numele şi ca reprezentant legal al minorului, împotriva soţului pensionar. S-a motivat că în cazul în care cel care urmează să fie obligat la plata pensiei de întreţinere este pensionar şi cuantumul lunar al pensiei este sub nivelul minim pe economie, cuantumul pensiei la plata căreia urmează să fie obligat, se va stabili la nivelul salariului minim pe economie. În caz contrar, ar fi inechitabil ca o persoană care nu realizează venituri să fie obligată la plata unei pensii mai mari decât cel care realizează venituri sub venitul minim pe economie.
Deci sa inteleg din aceasta ca desi fostul dvs sot,avea o pensie mai mica decat salariul minim pe economie,a fost obligat totusi sa plateasca 25% din salariul minim pe economie la acea data?