avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata mai mare de 5000 lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata mai mare de 5000 lei

o societate cumpara un bilet de avion de la o ag de turism din Romania si plateste cash 2240 eur(9.754,08 lei).ag de turism intra si ele la plafonul plati/incasari pana in 5000 lei?sau nu?
multumesc
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 13:43, 10 Aprilie 2012
Plata oricarei facturi mai mari de 5000 RON se poate efectua numai prin banca, nu si numerar.
Daca ati platit in valuta nu este nici o problema. Treceti sumele prin registrul de casa in valuta la cursul BNR. Platile in LEI sunt limitate la 5000 lei numerar si diferenta prin banca.
O zi buna!
Imi pare rau ca va contrazic dar incercati sa platiti dvs. o factura mai mare de 5000 RON fractionat (o parte numerar si o parte prin banca) si o sa vedeti imediat ce parere are GF.
V-o spun din proprie experienta.
OG 15/1996 completata si modificata:
Art.2 lit.c
"c) plati catre persoane juridice în limita unui plafon zilnic maxim de 10 000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise în limita unui plafon zilnic în suma de 5 000 lei. Sunt interzise platile fragmentate în numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5 000 lei. Se admit plati catre o singura persoana juridica în limita unui plafon zilnic în numerar în suma de 10 000 lei, în cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza în baza legislatiei în vigoare. Sunt interzise platile fragmentate în numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10 000 lei.
Adica poti plati o factura mai mare de 5000 lei cu partial numerar (doar odata si maxim 5000 lei) iar diferenta prin banca. Nu mai poti face ca pe vremuri 5 chitante la o factura.
Aceasta este parerea mea. Poate gresesc......
Imi pare rau ca ati avut experiente neplacute cu comisarii GF.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
bestb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Plafon plati! mitrofan1 mitrofan1 Buna ziua, pot acorda intr-o zi avans de trezorerie in valoare de 10.000lei , administratorului in vederea efectuarii de plati diverse? Multumesc, (vezi toată discuția)
Cum e cu plata cash a unui contract? Costica33 Costica33 Buna ziua, Va rog sa-mi dati si mie o mina de ajutor. Am un client cu care am convenit sa-mi faca plata cash a contractului. Ei sunt o [b]asociatie non ... (vezi toată discuția)