avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata mai mare de 5000 lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata mai mare de 5000 lei

o societate cumpara un bilet de avion de la o ag de turism din Romania si plateste cash 2240 eur(9.754,08 lei).ag de turism intra si ele la plafonul plati/incasari pana in 5000 lei?sau nu?
multumesc
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 13:43, 10 Aprilie 2012
Plata oricarei facturi mai mari de 5000 RON se poate efectua numai prin banca, nu si numerar.
Daca ati platit in valuta nu este nici o problema. Treceti sumele prin registrul de casa in valuta la cursul BNR. Platile in LEI sunt limitate la 5000 lei numerar si diferenta prin banca.
O zi buna!
Imi pare rau ca va contrazic dar incercati sa platiti dvs. o factura mai mare de 5000 RON fractionat (o parte numerar si o parte prin banca) si o sa vedeti imediat ce parere are GF.
V-o spun din proprie experienta.
OG 15/1996 completata si modificata:
Art.2 lit.c
"c) plati catre persoane juridice în limita unui plafon zilnic maxim de 10 000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise în limita unui plafon zilnic în suma de 5 000 lei. Sunt interzise platile fragmentate în numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5 000 lei. Se admit plati catre o singura persoana juridica în limita unui plafon zilnic în numerar în suma de 10 000 lei, în cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza în baza legislatiei în vigoare. Sunt interzise platile fragmentate în numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10 000 lei.
Adica poti plati o factura mai mare de 5000 lei cu partial numerar (doar odata si maxim 5000 lei) iar diferenta prin banca. Nu mai poti face ca pe vremuri 5 chitante la o factura.
Aceasta este parerea mea. Poate gresesc......
Imi pare rau ca ati avut experiente neplacute cu comisarii GF.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
bestb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Plafon plati! mitrofan1 mitrofan1 Buna ziua, pot acorda intr-o zi avans de trezorerie in valoare de 10.000lei , administratorului in vederea efectuarii de plati diverse? Multumesc, (vezi toată discuția)
Cum e cu plata cash a unui contract? Costica33 Costica33 Buna ziua, Va rog sa-mi dati si mie o mina de ajutor. Am un client cu care am convenit sa-mi faca plata cash a contractului. Ei sunt o [b]asociatie non ... (vezi toată discuția)