o societate cumpara un bilet de avion de la o ag de turism din Romania si plateste cash 2240 eur(9.754,08 lei).ag de turism intra si ele la plafonul plati/incasari pana in 5000 lei?sau nu?
multumesc
Daca ati platit in valuta nu este nici o problema. Treceti sumele prin registrul de casa in valuta la cursul BNR. Platile in LEI sunt limitate la 5000 lei numerar si diferenta prin banca.
O zi buna!
Imi pare rau ca va contrazic dar incercati sa platiti dvs. o factura mai mare de 5000 RON fractionat (o parte numerar si o parte prin banca) si o sa vedeti imediat ce parere are GF.
V-o spun din proprie experienta.
OG 15/1996 completata si modificata:
Art.2 lit.c
"c) plati catre persoane juridice în limita unui plafon zilnic maxim de 10 000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise în limita unui plafon zilnic în suma de 5 000 lei.Sunt interzise platile fragmentate în numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5 000 lei. Se admit plati catre o singura persoana juridica în limita unui plafon zilnic în numerar în suma de 10 000 lei, în cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza în baza legislatiei în vigoare. Sunt interzise platile fragmentate în numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10 000 lei.
Adica poti plati o factura mai mare de 5000 lei cu partial numerar (doar odata si maxim 5000 lei) iar diferenta prin banca. Nu mai poti face ca pe vremuri 5 chitante la o factura.
Aceasta este parerea mea. Poate gresesc......
Imi pare rau ca ati avut experiente neplacute cu comisarii GF.
Toate cele bune!
Plafon plati!
mitrofan1
Buna ziua,
pot acorda intr-o zi avans de trezorerie in valoare de 10.000lei , administratorului in vederea efectuarii de plati diverse?
Multumesc, (vezi toată discuția)