avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum e cu plata cash a unui contract?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum e cu plata cash a unui contract?

Buna ziua,

Va rog sa-mi dati si mie o mina de ajutor.
Am un client cu care am convenit sa-mi faca plata cash a contractului. Ei sunt o asociatie non guvernamentala.
Dupa 2 plati partiale cash, imi spune ieri ca nu poate plati mai mult de 5000 ron cash in cadrul aceluiasi contract. Mi-am intrebat contabila si a spus ca nu e adevarat, ca nu pot plati mai mult de 5000 ron pe zi, nu la o plata partiala lunara si in totalitatea contractului.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat privind plata cash a unui contract de servicii, eu nu vreau sa mai platesc la banca comision de retragare, de aceea i-am si dat un pret mai bun si as dori sa faca plata cash.
Va multumesc, cu stima,

Costin
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 12:06, 1 Mai 2012
Orice factura mai mare de 5000 RON i se face plata obligatoriu prin banca. Pentru facturile mai mici de 5000 RON se accepta plata numerar. Aceasta regula se aplica numai persoanelor juridice.
Ok, inteleg de la dvs. ca in situatia in care ma aflu eu, cu facturi mai mici de 5000 ron, se poate face plata cash?
Clientul spune ca PER TOTAL facturi pe un contract sa nu depaseasca 5000 ron plata cash.Poate sau nu face plata cash in acest caz? Plateste partial, facturi cu mult mai mici de 5000 ron.
Deci, daca am 1 factura pe luna mai mica de 5000 ron, in cadrul aceluiasi contract, se poate plati cash?
ONG-urile au alte reguli la plata cash? Sper ca nu. Desigur, persoana juridica.
Multumesc.
Domnule draga un contract presupune o anumita suma sau prestarea anumitor servicii, lucrari etc. Va duce cu presul , nu va suparati, si chestia cu o singura plata pe luna in numerar este o aberatie. Intr-adevar nu poate sa plateasca la acelasi furnizor in aceeasi zi 2 facturi de 5000 RON dar atat. Puteti sa-i faceti in fiecare zi cite o factura de 5000 RON si poate s-o plateasca numerar fara nici-o problema.
Multumesc frumos, domnule George[EDITAT].
Banuiam ca ma duce cu presul dupa ce am vorbit cu contabila dar voiam sa fiu sigur.
Puteti, va rog frumos, sa-mi spuneti in ce lege si unde gasesc aceasta reglementare despre plata cash? Sa-i dau cu legea in cap.
Inca o data multumiri.

Stima,

Costin
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Este vorba de OG 15/1996 modificata de OG 94/2004 si aprobata prin legea 507/17.11.2004.
SECTIUNEA a 2-a
Modificarea Ordonantei Guvernului nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare
Art. II. - Ordonanta Guvernului nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 24 din 31 ianuarie 1996, aprobata cu modificari prin Legea nr. 131/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 5 alineatul 2, litera c) va avea urmatorul cuprins:
"c) plati catre persoane juridice in limita unui plafon zilnic maxim de 100.000.000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon zilnic in suma de 50.000.000 lei. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 50.000.000 lei. Se admit plati catre o singura persoana juridica in limita unui plafon zilnic in numerar in suma de 100.000.000 lei in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 100.000.000 lei."

Alte discuții în legătură

Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Incasare prin casieria societatii BARACGEANINA BARACGEANINA Este permisa incasarea prin casieria societatii a unei sume de 10000 RON?Mentionez ca suma provine dintr-o hotarare judecatoreasca. (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)