avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INCASARE PRIN CASIERIA SOCIETATII
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INCASARE PRIN CASIERIA SOCIETATII

Este permisa incasarea prin casieria societatii a unei sume de 10000 RON?Mentionez ca suma provine dintr-o hotarare judecatoreasca.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 10:40, 27 Aprilie 2012
In acest caz da.
Imi puteti argumenta?
In codul de procedura fiscala se interzice numai plata/incasarea unor facturi emise de persoane juridice mai mari de 5000 RON in numerar. In rest incasari de tipul pe care l-ati prezentat, incasari de la persoane fizice sunt permise fara un anumit plafon.
Platitorul este persoana juridica si suma care trebuie incasata nu are la baza o factura, ci hotararea judecatoreasca.
SECTIUNEA a 2-a
Modificarea Ordonantei Guvernului nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare
Art. II. - Ordonanta Guvernului nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 24 din 31 ianuarie 1996, aprobata cu modificari prin Legea nr. 131/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 5 alineatul 2, litera c) va avea urmatorul cuprins:
"c) plati catre persoane juridice in limita unui plafon zilnic maxim de 100.000.000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon zilnic in suma de 50.000.000 lei. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 50.000.000 lei. Se admit plati catre o singura persoana juridica in limita unui plafon zilnic in numerar in suma de 100.000.000 lei in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 100.000.000 lei."
Interpretarea mea este urmatoarea:
In lege se specifica clar ca este vorba de facturi deci nu este vorba de despagubiri sau plata de dividende sau de altceva. Oricum daca nu va satisface raspunsul meu incercati si la administratia financiara sa aveti si punctul lor de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)
Ridicare numerar din casa administrator georgetag georgetag as dori sa stiu ce suma de bani (avans spre decontare) poate ridica ,intr-o zi,din casieria societatii, administratorul? suma este tot de 5000 ron, in ... (vezi toată discuția)