avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum e cu plata cash a unui contract?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum e cu plata cash a unui contract?

Buna ziua,

Va rog sa-mi dati si mie o mina de ajutor.
Am un client cu care am convenit sa-mi faca plata cash a contractului. Ei sunt o asociatie non guvernamentala.
Dupa 2 plati partiale cash, imi spune ieri ca nu poate plati mai mult de 5000 ron cash in cadrul aceluiasi contract. Mi-am intrebat contabila si a spus ca nu e adevarat, ca nu pot plati mai mult de 5000 ron pe zi, nu la o plata partiala lunara si in totalitatea contractului.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat privind plata cash a unui contract de servicii, eu nu vreau sa mai platesc la banca comision de retragare, de aceea i-am si dat un pret mai bun si as dori sa faca plata cash.
Va multumesc, cu stima,

Costin
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 12:06, 1 Mai 2012
Ah, acum am inteles pe baza carei fraze din lege se bazeaza ei:
Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 50.000.000 lei
.

Aici a interpretat ca TOATE platile nu doar pe plafonul de 50 mil. /zi/factura.
Se poate si asa interpreta? Cum pot sa contracarez asta?
Mii de multumiri domnule George.
Stima,

Costin
Interpretarea este corecta: factura mai mare de 5000 RON numai prin banca chiar daca fragmentata (exclus partial numerar partial banca), Facturi mai mici de 5000 RON numearar chiar si plata fragmentata numerar. In concluzie cu facturile mai mici de 5000 RON se poate face orice fel de fragmentare numerar sau/si banca, Facturile mai mari de 5000 RON numai prin banca chiar daca plata se face fragmentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Incasare prin casieria societatii BARACGEANINA BARACGEANINA Este permisa incasarea prin casieria societatii a unei sume de 10000 RON?Mentionez ca suma provine dintr-o hotarare judecatoreasca. (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)