avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
daca ambii parinti traiesc si vor sa faca acte de mostenire la unul din copii(chiar daca sunt mai multi copii),este nevoie si de acordul celorlalti sau doar ei ca proprietari?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:12, 9 Aprilie 2012
NU, parintii nu au nevoie de acceptul celorlalti copii.
Insa, dupa decesul parintilor, ceilalti copii ar putea ataca actul respectiv, daca le incalca rezerva succesorala .
Depinde totusi si ce tip de act se incheie.Daca se va face vanzare, ar fi mai greu, daca nu se va demonstra ca a fost un act de donatie deghizat in vanzare.Daca se va face o liberalitate( o donatie),fratii vor putea cere reductiunea liberalitatilor excesive.
multumesc pt raspuns dar nu cred ca se face vanzare cumparare,o alta forma doresc sa adopte.
În cazul acesta, dupa decesul parintilor ceilalti frati vor fi liberti sa ceara reductiunea libertatilor excesive si sa isi primeasca partea, indiferent de ce vor acum parintii sau fratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)