avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

buna ziua, in luna octombrie anul trecut am condus auto cu numerele expirate la 12 noaptea in ziua respectiva, am fost oprit iar echipajul politiei braila mi-a suspendat permisul (permisul era expirat si oricum il pierdusera cei de la rutiera targoviste cu un an in urma ) fara sa imi dea dovada intrucat nu aveam permisul la mine. a doua zi am fost sa mi se dea o dovada iar politistul de la ghiseu nu stia nimik de abaterea mea citez: nu apare in calculator iar urmatorul lucru facut a fost sa imi fac alt permis care a si fost eliberat 2 sapt mai tarziu fara probleme. problemele aici incep : cu permisul in buzunar am plecat in UK iar la intoarcere in ianuarie anul curent ma opreste politia si imi face dosar penal precum ca circul cu permisul suspendat. le-am comunicat ca nu stiu acest lucru iar politia braila nu are dovada ca m-ar fi instiintat sa predau noul permis in termen de 15 zile asa cum zice legea sa imi poata da o dovada dupa care sa inceapa sa curga pedeapsa. intrebarea mea este cum anume sa procedez sa anulez cercetarile acestui dosar intrucat nu mi se pare corect odata ce tu nu ma anunti ca trebuie sa iti predau permisul eu de unde sa stiu ca nu pot circula. precizez ca politiei braila le-am dat o declaratie pe o coala si atat, pana in urma cu 2 zile nu m-a deranjat nimeni sa o recriu pe formularul tipizat etc...
Cel mai recent răspuns: z3usss , utilizator 14:08, 11 Aprilie 2012
Buna ziua,
Am un amic in aproape aceeasi situatie ca a ta,ce pot sa-ti spun e ca trebuie neaparat sa-ti iei un avocat sa te aperi ca nu e de joaca ,el cu greu a primit 6 luni cu suspendare(SE PUTEA SI MAI RAU),in conditiile in care nu a avut niciodata permisul suspendat si doar 3 amenzi minore in 14 ani de sofat.
Banuiesc ca la prima suspendare ai avut un proces verbal,nu?
De anulat cercetarile nu cred ca ai cum,din pacate dar da mai multe detalii despre numar,erau nr.rosii?daca da cred ca ai doua probleme GRAVE,
Fapta se incadreaza in prevederile art.85 alin.1 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
Da-mi mai multe detalii si mai vb.,am niste prieteni avocati de la care pot primi sfaturi,chiar si aici pe forum sunt oameni foarte bine pregatiti.
Inca un lucru pedeapsa curge din momentul in care ai predat plasticul la politie si nu cand iti da dovada .In cazul tau ,spui ca nu ai fost anuntat dar ma repet la prima abatere ai semnat procesul verbal ca ai luat la cunostinta?
Mai vorbim,
BAFTA MULTA!
aici e problema...nu s-a facut proces verbal...am dat o declaratie pe o coala a4 si atat, nu mi-au dat nici o hartie nimik si am plecat linistit, iar cei de la circulatie mi-au spus ca pot sa circul ink 15 zile dar nu mi-au dat nimik gen dovada sau altceva ba chiar la 2 saptamani dupa am fst sa imi fac permis ca nu imi dadeau dovada daca nu aveam permis, mi-au dat alt permis si nimeni nu mi l-a cerut ori ceva iar suspendarea apare in calculator la 3 saptamani de la producerea incidentului, pe cand eu stiu ca la ce am facut eu se retine permisu pe loc cu dovada pe care scrie fara drept de circulatie...cineva a gresit si vreau sa plateasca pt neplacerile cauzate ulterior...in plus dosarul e la acelasi lucrator de politie nemiscat de acolo...a fost trimis la procuror care l-a trimis inapoi ca era incomplet...respectiv tot acel dosar era format din 2 coli a4 si atat si acum se roaga de mine sa merg s ii semnez procesul standard iar eu nu ma duc pana nu aflu cum pot sa il fentez...daca a gresit sa fie sanatos si sa raspunda si el pt actiunile lui asta vreau...nu a predat la timp hartiile catre cei de la evidenta permise ci 3 sapt mai tarziu nu este problema asta din punctul meu de vedere, lucrul acesta cauzandu-mi alte probleme. tot ce este semnat de la mine este o declaratie pe o coala 4 pe care voit am sarit randul : am luat la cunostinta ca nu pot conduce autovehicule intrucat am permisul retinut pana la terminarea cercetarilor iar un alt aspect este acela ca masina avea actele depuse la politie pt numere rsii doar ca mai dura 1 ora pana la eliberarea lor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus autoturismul avand numere rosii expirate de mai putin de 48 de ore darie7 darie7 Buna ziua, Am fost oprit de politie , s-a constatat ca am numerele rosii expirate (inclusiv si eu), si au facut acel proces verbal (pe o coala A4) pentru ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Daniel93 Daniel93 Salut! Am fost oprit in trafic de catre politia ''Salaj-Zalau'' , am fost testat cu alcooltest rezultatul fiind 0.26.Mi-au suspendat permisul pe 90 zile cu ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru numere expirate Halogen Halogen In data de 8.03.2014 am fost oprit pe bulevard pentru legitimare,agenti au constatat ca numerele de inmatriculare la masina erau expirate.Am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)