avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus autoturismul avand numere rosii expirate de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus autoturismul avand numere rosii expirate de mai putin de 48 de ore

Buna ziua,
Am fost oprit de politie , s-a constatat ca am numerele rosii expirate (inclusiv si eu),
si au facut acel proces verbal (pe o coala A4) pentru deschiderea dosarului.Dupa care mi-au dat drumul cu promisiunea mea sa-i contactez pt a-i "premia" pt a se face uitata toata povestea.Mentionez ca nu am semnat nimik, nu au facut poze la masina, nu m-au dat prin statie, nu era nici un martor, nu mi-au ridicat masina.
Intrebarea mea este in cat timp pot depune ei procesul verbal la politie si ce anume poate invoca sa amane aceasta depunere si sa aibe posibilitatea sa il depuna cand vor ei in decurs de 15 zile. Daca se ajunge aici care sunt variantele mele :cele mai optimiste si cele mai pesimiste.Ce se intampla cu permisul si cu masina. Multumesc anticipat
Cu stima
D.I
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:13, 27 Aprilie 2011
Daca au facut pv pe coala a4=dosar penal pt conducere auto neinmatriculat.treaba cu 15 zile cade ,ca nu e contraventie,e infractiune=audieri,procuror.eventul judecatorie,amenda penala etc
.Nu e nevoie de poze,martorul(asistent)poate fi audiat ulterior.Totusi erau obligati sa va retina permisul si sa dea dovada fara valabilitate.
V-au cerut spaga?Erau politisti(politia romana)sau gainari(politia locala)??????
Mai multe detalii nu ar strica ca sunteti cam incoerent.......
Fapta dv constituie infractiune si nu vad cum ati putea scapa fara dosar penal. Mai bine mergeti si vedeti cum puteti sa o inmatriculati mai repede, poate scapati de repercusiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat z3usss z3usss buna ziua, in luna octombrie anul trecut am condus auto cu numerele expirate la 12 noaptea in ziua respectiva, am fost oprit iar echipajul politiei braila mi-a ... (vezi toată discuția)
Conducere auto cu carnet suspendat diamantine diamantine Buna ziua, am carnetul suspendat pt trecere la culoare semafor rosu. Am fost neglijent si nu am facut contestatie desi agentul nu avea dreptate. masina ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)