Eu si prietenul meu vrem sa achizitionam o masina impreuna. Nu suntem casatoriti. Nu locuim inca impreuna.
Dar am vrea ca la achizitia masinii , in contractul de vanzare-cumparare sa fim trecuti amandoi, el proprietar si eu coproprietar.
Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedam pentru asta si daca trebuie sa anuntam si la dealer in momentul in care vom plati avansul.
Dar intrebarea este daca sa spunem ca achitam cash, pe contractul de avans la dealer putem fi trecuti amandoi? Sau daca dealerul nu permite acest lucru, se poate ca dupa achizitionarea masinii sa mergem la notar cu acest contract si sa ne ajute sa fim proprietar si coproprietar pe autoturism?
S-a platit avansul de catre prietenul meu, s-a emis factura pe numele lui cu avansul platit si totodata s-a emis un contract care are ca obiect vanzarea de catre furnizor, clientului a autoturismului. Problema e ca in acest contract nu am fost trecuta si eu, ci doar prietenul meu.
Si un subpunct al contractului spune ca Drepturile si obligatiile decurgand din acest contract nu pot fi transferate unui tert decat prin acordul expres, scris al celeilalte parti.
Asta ce inseamna? Ca trebuie sa mergem impreuna la notar sa ne ajute sa facem acest contract pe numele amandorura?
Mentionez ca furnizorul mi-a precizat ca pe factura finala pot fi si eu trecuta ca si coplatitor.