avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de v-c autoturism/putem cumpara impreuna?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de v-c autoturism/putem cumpara impreuna?

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

Eu si prietenul meu vrem sa achizitionam o masina impreuna. Nu suntem casatoriti. Nu locuim inca impreuna.
Dar am vrea ca la achizitia masinii , in contractul de vanzare-cumparare sa fim trecuti amandoi, el proprietar si eu coproprietar.

Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedam pentru asta si daca trebuie sa anuntam si la dealer in momentul in care vom plati avansul.

Va multumesc,

O seara buna!

Raluca
Cel mai recent răspuns: perlutza , utilizator 21:19, 11 Aprilie 2012
Bineinteles ca, din punct de vedere al dreptului civil, puteti. Ca orice bun, si autoturismul poate fi detinut in coproprietate.

Problema cu dealer-ul tine de politica firmei respective privind o eventuala creditare, si nicidecum de vreun impediment intemeiat pe dreptul civil.
Dar intrebarea este daca sa spunem ca achitam cash, pe contractul de avans la dealer putem fi trecuti amandoi? Sau daca dealerul nu permite acest lucru, se poate ca dupa achizitionarea masinii sa mergem la notar cu acest contract si sa ne ajute sa fim proprietar si coproprietar pe autoturism?

Multumesc,

Raluca
Nu vad ce ar putea avea impotriva, daca pretul se va achita in intregime si nu in rate. Nu exista niciun impediment legal.
Intrebare:

Am fost si am urmatoarea dilema:

S-a platit avansul de catre prietenul meu, s-a emis factura pe numele lui cu avansul platit si totodata s-a emis un contract care are ca obiect vanzarea de catre furnizor, clientului a autoturismului. Problema e ca in acest contract nu am fost trecuta si eu, ci doar prietenul meu.
Si un subpunct al contractului spune ca Drepturile si obligatiile decurgand din acest contract nu pot fi transferate unui tert decat prin acordul expres, scris al celeilalte parti.

Asta ce inseamna? Ca trebuie sa mergem impreuna la notar sa ne ajute sa facem acest contract pe numele amandorura?

Mentionez ca furnizorul mi-a precizat ca pe factura finala pot fi si eu trecuta ca si coplatitor.

Ajutati-ma va rog cu un raspuns.

Multumesc,

O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate autoturism nou prichindelisor prichindelisor M-ar ajuta joarte mult un pic de ajutor. Am cumparat un autoturism nou impreuna cu prietenul meu (nu suntem casatoriti) si am pus banii impreuna. Cum putem sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil pansii pansii Buna seara, Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament / casa pe numele a doi proprietari ioanabcr ioanabcr Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim achizitionarea unei locuinte. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Amandoi vom ... (vezi toată discuția)