avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o nelamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o nelamurire!

Fostul meu patron a modificat o anume data de pe o dispozitie si a folosit-o impotriva mea...eu am originalul si vreau sa il acuz de fals si uz de fals...domiciliul meu e in Iasi si al lui in Braila...la care Tribunal se desfasoara procesul?La reclamant sau parat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: razvandicu , utilizator 11:27, 1 Decembrie 2008
Aveti posibilitatea sa formulati plangere penala pentru fals si uz de fals, plangere pe care o depuneti la Parchetul de pe langa Judecatoria (Tribunalul) unde isi are sediul angajatorul.
Banuiesc ca este vorba despre un litigiu de munca.
Daca este vorba despre un litigiu de munca, aveti posibilitatea sa contestati pe latura civila, decizia angajatorului, in termen de 30 de zile calendaristice de la data cand v-a fost comunicata, la Tribunalul din raza caruia are sediul firma angajatoare (banuiesc ca Braila).
Daca nu mai sunteti in termen pentru introducerea actiunii civile, aveti posibilitatea formularii plagerii penale.
Nu este vorba de litigiu civil, intrucat acuzatiile pentru savarsirea infractiunilor de fals si uz de fals sunt de domeniul dreptului penal . In acest sens, depuneti o plangere la Parchet.
ati intuit bine e vorba de un litigiu de munca...eu acum sunt in proces cu firma respectiva si acum 1 luna de zile la primul termen a depus in instanta de la Braila(acolo e litigiu de munca) un act cu data modificata,tocmai sa ma acuze pe mine...acum as vrea eu sa il dau in judecata ca mi a modificat data(am dovada originalul) si nu stiu pe ce latura e?eu cred ca daca e fals si uz de fals sa fie penal..dar unde sa fac plangerea?la Iasi sau tot la Braila?
Va puteti inscrie in fals direct in cadrul procesului civil, in temeiul disp. art.183 C.proc.civ., la urmatorul termen de judecata, sau formulati cererea si o depuneti prin serviciul registratura, anterior datei procesului.Depuneti si inscrisul despre care ati facut vorbire.Este vorba despre fals intelectual si uz de fals!
Cererile referitoare la litigiile de munca se adresează instanţei competente în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul si nicidecum la sediul unde isi are societatea sediul , decat in cazul in care aceasta are calitatea de reclamant.
Daca sunteti intr-un litigiu de munca, aveti posibilitatea de a va inscrie in fals cu acel act.
Această procedură este reglementată de art.180-184 C.proc.civ. şi poate fi folosită atât în cazul înscrisurilor autentice, cât şi în cazul înscrisurilor sub semnătură privată.

Alte discuții în legătură

Aceeasi pb! manuel26 manuel26 BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)
Procedura civila inscriere in fals officemvp officemvp As dori sa-mi spuneti in cazul introduceri de catre reclamant a proceduri inscrieri in fals,instanta v-a pune in discutie ,a partilor ,recpectiva procedura ? ... (vezi toată discuția)