@marijuan
Izolarea blocului cu polistiren nu duce la igrasie si mucegai, ci dimpotriva. Dovada o aveti in
programul national de reabilitare termica a cladirilor.
Igrasie se provoaca in interior atunci cand acesta nu este aerisit suficient si necesar, cand temperatura din interior este foarte scazuta facand ca vaporii de apa din aer sa condenseze pe pereti exact in zonele in care nu ajung curentii de aer.
Izolarea exterioara duce la cresterea temperaturii interioare chiar in conditiile unei incalziri sumare a apartamentului.
Acum, despre
trocul izolare termica contra mansardare, aceasta este o afacere cat se poate de proasta. A ceda spatiul pentru mansardare inseamna multe probleme de la cele mai simple pana la cele mai complicate rezultate din modificarea proiectului initial al cladirii si a utilizarii ulterioare a spatiului mansardat pentru locatarii vechi ai cladirii.
Dar spatiul comun, proprietatea comuna a proprietarilor nu se poate decat concesiona, nu si vinde. Atentie, deci, chiar daca vanzarea s-ar face cu complicitatea unui notar, acest contract poate fi contestat in instanta si puteti castiga singur impotriva tuturor.
Ideea e ca, o data construita mansarda, ar putea fi greu, daca nu imposibil, de daramat, iar problemele pe capul locatarilor care n-au stiut ce fac atunci cand s-au lasat inselati de o afacere aparent in folosul lor, foarte greu de trecut.
Cu alte cuvinte ati obtine o victorie teoretica, dar in practica aproape imposibil de rezolvat, asa ca va sugerez sa:
- va interesati ce vor sa faca vecinii dv., sa concesioneze sau sa vanda terasa.
Nu se poate vinde nimic din proprietatea comuna, nici macar cu acordul a 100% dintre proprietari. Este
neconstitutionala prevederea din lege conform careia se poate vinde cu 2/3 din voturi. Curtea Constitutionala a transat acest aspect.
Am sa va rog sa cititi
Decizia Curtii Constitutionale nr. 1514/2011 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 45 alin. (3)-(6) din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 24 din data de 12 ianuarie 2012.
[ link extern ]
- in cazul in care se concesioneaza terasa, aceasta nu poate fi modificata din punct de vedere constructiv, chiar daca concesiunea se face pe 49 de ani (maximul perioadei de concesionare).
In privinta bancilor de la intrarea in bloc, acel spatiu apartine primariei si deci puteti face o reclamatie la ADP-ul de care apartineti. Poate se indura ei sa vina si sa scoata bancile de-acolo. Daca nu, vopsiti-le cu ulei folosit de masina....:) si chemati politia la 112 de fiecare data cand e deranjata mama dv.
Noi asa i-am dezbarat pe tinerii nostri din bloc care mai adunau si de prin alte zone o adevarata gasca noapte de noapte la iesirea din spate a blocului, nelasand o multime de oameni sa se odihneasca.... Ba, unii de la etajele de sus, le mai aruncau si cu apa pe ei....