avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz izolare bloc cu polistiren
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz izolare bloc cu polistiren

Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc doreste izolarea exterioara a blocului cu polistiren, in schimbul cedarii dreptului de mansardare catre o firma de constructii - crearea etajului 5.

Problema mea este ca nu prea sunt de acord, din urmatoarele motive:
1. Izolarea cu polistiren duce in timp la igrasie, mucegai. Peste cativa ani toata lucrarea va trebui data jos si refacuta, iar eu nu consider oportuna o asemenea cheltuiala. Nu doresc mucegai si igrasie in casa.
2. Cedare unei asemenea suprafete locative in schimbul invelirii blocului in polisitiren mi se pare o afacere foarte proasta. Nu sunt de acord cu ea.

Asociatia ma poate actiona in instanta daca refuz si legea ma obliga sa fiu de acord daca sunt singurul care ma opun, ori se poate dispensa de acordul meu? Fatada cladirii este proprietate comuna sau nu ? Daca este si a mea, cum ma poate cineva obliga sa fiu de acord cu acest proiect ?
Cine imi va plati eventuala inlocuire a izolatiei si indelartarea mucegalui peste sa zicem 8-15 ani ? Ce pot face ?
Pot fi de acord cu o clauza care sa oblige asociatia sa refaca lucrarea in caz de mucegai, in situatia in care aceeasi asociatie se poate dispensa de acordul meu este posibil ?

O a doua problema este chiar usor ridicola ... o pereche de banci in fata blocului, pe care stau golanii toata ziua, facand scandal la 2 m de geamul mamei mele, care este bolnava. Asociatia nu prea ar dori sa indeparteze acele banci, desi pentru un om batran si nu numai, circul ocazionat de ocuparea bancilor de catre toti betivii, noapte de noapte, este semnificativ. Le pot taia, pur si simplu ? Nu gasesc intelegere la administrator, pe motiv ca "au costat bani".

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 13:58, 11 Aprilie 2012
Nu, dar nu sunt toti hoti, ca la noi. Ma refer la faptul ca nu stratul de polistiren extrudat (nu expandat) izoleaza, ci - in tarile amintite unde nu sunt toti prosti sau hoti - un strat de vata minerala. Aceasta izoleaza termic, lasand totdata peretele sa respire.
Argumentul pe care il aduceti a doua oara, cel cu programul national de reabilitare ... ar fi primul program romanesc care sa contina ceva bun.
Si nu este.
elga50 a scris:

Placarea cu polistiren s-a facut intai in Europa, in Germania de est si apoi aceasta metoda a aterizat si la noi in primul rand prin programul national de reabilitare termica.

Or fi toti prosti?

In Germania de Est prin 1960 =D>.Dupa care au constatat efectele secundare si au renuntat. In secolul asta nimeni nu mai termoizoleaza cladirile de locuit cu polistiren .Cu exceptia romanilor ,bineinteles.
[EDIT - offtopic]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
elga50, moderator
[EDIT]
Cred ca putem opri discutia aici, cu multumirile de rigoare pentru sfaturile de specialitate.
Tot ce sper este ca ele sa fie competente in materie juridica [EDIT]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)
Obligatii? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate pentru toþi membrii asociaþiei de proprietari? ContSters116611 ContSters116611 Locuiesc într-un bloc construit în 1981 şi fac parte din asociaţia de proprietari a blocului. După mutarea mea (la puţin timp după darea în ... (vezi toată discuția)