avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare profesie liberala. Este vreo problema ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare profesie liberala. Este vreo problema daca pe firma am avut amenzi??

Buna seara, am o intrebare. Sora mea vrea sa se inregistreze ca profesie liberala, psiholog. Are toate actele emise de catre Colegiul Psihologilor, inclusiv decizia de deschidere a caninetului.
Este cumva vreo problema faptul ca inainte a avut o firma pe care nu mai lucreaza acum, insa a primit niste amenzi pentru nedepunerea la timp a declaratiilor (in valtoarea divortului nu s-a putut ocupa), iar acum Directia de Finante a pus poprire pe contul ei bancar personal (ca si administrator) pana la recuperarea amenzilor?
Se poate refuza inregistrarea fiscala ca si psiholog chiar daca nu a terminat inca de platit amenzile (le va lichida cam intr-o luna)?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 20:45, 12 Aprilie 2012
din pacate da, se poate. Cum o profesie liberala este strans legata de persoana fizica care doreste sa o profeseze, organul fiscal vrea sa-si recupereze sumele restante de la persoana fizica, presupunand ca deschiderea unei alte activitati economice a acesteia, ar produce acelas efect ca in primul caz si anume, neplata obligatiilor catre bugetul de stat.
apare in cazierul fiscal cu datori la finante si mai mult FINANTELE ii emit CUI ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt conditiile infiintarii unui cabinet psihologic eu_iz@ eu_iz@ Ce influenta are cazierul fiscal(pe CNP) in cazul unei societati care a fost radiata in iulie 2011,iar cei de la fisc au trimis instiintarea in martie 2012. ... (vezi toată discuția)
Profesie liberala - se poate face comert? floreacalin floreacalin Buna ziua, Sotia mea incepand de anul acesta si-a deschis un cabinet de psihologie pe profiesie liberala. As avea 2 intrebari la care nu prea gasesc ... (vezi toată discuția)
Plata impozit CameliaLS CameliaLS Un PFA poate sa plateasca impozitul pe venit pt. finante intr-un cont bancar cu destinatia DGFP Timis? Un PFA profesie liberala, trebuie sa aiba casa de ... (vezi toată discuția)