avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa reiau procesul daca s-a pronuntat o hotarare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa reiau procesul daca s-a pronuntat o hotarare irevocabila insa si o decizie a ICCJ intr-un RIL?

In septembrie 2010 Curtea de apel s-a pronuntat definitiv in dosarul meu prin care solicitam ca virsta standard de pensionare luata in calcul sa fie cea din anexa 3 la Legea 19/2000 si nu cea stabilita de Casa de pensii anexa 9 la Ordinul 340.
In mai 2011 prin Decizia 4 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se stabileste ca virsta standard de pensionare este cea din anexa 3 a l.19/2000.
In aceasta situatie mai am posibilitatea sa reiau procesul?
Ce pot face sa-mi recuperez drepturile?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:45, 7 Mai 2012
Puteti sa ajungeti din nou in instanta, dar casa de pensii poate invoca exceptia puterii lucrului judecat (Art.166 Codul de procedura civila).
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
ContSters233678, utilizator
Si daca la data judecatii nu era pronuntata aceasta decizie ICCJ, procesul poate sa-si urmeze cursul?
Imi pare rau, daca ati obtinut o hotarare judecatoreasca irevocabila in septembrie 2010, casa de pensii poate invoca aceasta exceptie, insa admiterea sau respingerea unei exceptii este de competenta instantei.
Urmariti si aceasta decizie pronuntata de Curtea de Apel Suceava. Este o situatie asemanatoare, desi se refera la o alta decizie a ICCJ.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters233678, utilizator
Nu mai puteti relua procesul intrucat acesta s-a incheiat in 2010. In alte cuvinte, nu aveti ce sa reluati. Ati pierdut irevocabil, ciclul procesual s-a finalizat. Daca veti introduce o noua cerere pe rolul instantei, vi se va opune autoritatea de lucru judecat (art. 166 Cod procedura civila coroborat cu art. 1.201 vechiul Cod civil - prevedere care este inca in vigoare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi neprescrise Eva_56 Eva_56 In martie 2008 am depus cerere pentru pensionare pentru limita de virsta,cerere ce a fost respinsa intrucit au considerat virsta standard de pensionare cea ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva nepusa in executare de casa de pensii Adrian Burlacu Adrian Burlacu buna ziua! in data de 15.12.2010 am depus dosarul de pensionare catre CJP. Prin Februarie 2011 am primit o decizie de respingere, pe care am contestato la ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 19/2011 a inaltei curti de casatie si justitie eugenchis eugenchis Buna seara. As dori punctul d-voastra de vedere,in legatura cu Decizia 19,din 17-10-2011 a Inaltei Curti De Casatie Si Justitie.CNPP este obligata sa puna in ... (vezi toată discuția)