avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare drepturi neprescrise
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare drepturi neprescrise

In martie 2008 am depus cerere pentru pensionare pentru limita de virsta,cerere ce a fost respinsa intrucit au considerat virsta standard de pensionare cea prevazuta in anexa 9 la Ordinului 340/2001 si nu cea prevazuta de anexa 3 a Legii 19/2000..Am actionat in judecata si am pierdut atit la tribunal cit si la curtea de apel.
In mai 2011 Inalta Curte de casatie si justitie se pronunta intr-un dosar similar si admite ca virsta standard de pensionare pentru cei care au lucrat in conditii speciale/deosebite virsta prevazuta in anexa 3 la legea 19/2000
Am actionat in instanta si s-au prevalat de puterea lucrului judecat.
-Cum pot recupera pensia pierduta in perioada martie 2008-octombrie 201o?
- Pot actiona in judecata persoana care a emis decizia sau instantele de judecata care au emis sentinte gresite?

Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 09:40, 15 Iulie 2012
Nu aveti cum recupera acele sume, din cauza faptului ca s-a stabilit - in cazul dvs - cu putere de lucru judecat ca nu aveti dreptul.

Orice cerere formulata in instanta in baza acelorasi temeiuri de drept sau a altora, dar prin care tindeti la obtinerea recunoasterii aceluiasi drept, va fi respinsa avand la baza autoritatea de lucru judecat.

O decizie favorabila intr-o alta speta asemanatoare nu obliga nicio instanta sa se pronunte la fel si in cazul dvs. Si oricum nu s-ar putea aplica retroactiv.
Si atunci cum ramine cu termenul de prescriptie?
ce legatura are prescrierea dretului de a cere un drept ,dupa cate inteleg ati cerut si vi s-a respins prin hot irev si chia ati insistat pentru ca aveati practica de admitere in speta similara si s-a invocat autoritatea de lucru judecat ,nu vad legatura cu prescriptia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa reiau procesul daca s-a pronuntat o hotarare irevocabila insa si o decizie a iccj intr-un ril? Eva_56 Eva_56 In septembrie 2010 Curtea de apel s-a pronuntat definitiv in dosarul meu prin care solicitam ca virsta standard de pensionare luata in calcul sa fie cea din ... (vezi toată discuția)
Atacarea oug nr. 209/2008 in instanta maritud maritud am lucrat peste 32 de ani in cond. deosebite si speciale am iesit la pensie pt. limita de virsta la data de 20.12 2010 la 58 de ani datorita OUG ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta troanta troanta am depus dosarul pentru pensionare la limita de varsta pe data de 1.03.2009dar am primit respingere deoarece nu-mi recunosteau grupa IIa in procent de 100 % ... (vezi toată discuția)