In martie 2008 am depus cerere pentru pensionare pentru limita de virsta,cerere ce a fost respinsa intrucit au considerat virsta standard de pensionare cea prevazuta in anexa 9 la Ordinului 340/2001 si nu cea prevazuta de anexa 3 a Legii 19/2000..Am actionat in judecata si am pierdut atit la tribunal cit si la curtea de apel.
In mai 2011 Inalta Curte de casatie si justitie se pronunta intr-un dosar similar si admite ca virsta standard de pensionare pentru cei care au lucrat in conditii speciale/deosebite virsta prevazuta in anexa 3 la legea 19/2000
Am actionat in instanta si s-au prevalat de puterea lucrului judecat.
-Cum pot recupera pensia pierduta in perioada martie 2008-octombrie 201o?
- Pot actiona in judecata persoana care a emis decizia sau instantele de judecata care au emis sentinte gresite?
Nu aveti cum recupera acele sume, din cauza faptului ca s-a stabilit - in cazul dvs - cu putere de lucru judecat ca nu aveti dreptul.
Orice cerere formulata in instanta in baza acelorasi temeiuri de drept sau a altora, dar prin care tindeti la obtinerea recunoasterii aceluiasi drept, va fi respinsa avand la baza autoritatea de lucru judecat.
O decizie favorabila intr-o alta speta asemanatoare nu obliga nicio instanta sa se pronunte la fel si in cazul dvs. Si oricum nu s-ar putea aplica retroactiv.
ce legatura are prescrierea dretului de a cere un drept ,dupa cate inteleg ati cerut si vi s-a respins prin hot irev si chia ati insistat pentru ca aveati practica de admitere in speta similara si s-a invocat autoritatea de lucru judecat ,nu vad legatura cu prescriptia .