Buna ziua,
am o mare dilema referitoare la incetarea de drept a raportului de serviciu al unui functionar public. Mai exact, in Legea 188/1999, republicata, scrie ca raportul de serviciu inceteaza de drept la implinirea cumulativa a varstei standard de pensionare si a stagiului de cotizare. Ei bine, speta este urmatoarea: functionar public de executie, medic, implineste varsta standard de pensionare pe 16 noiembrie 2008. In Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii se precizeaza ca medicii, indiferent de sex, se pensioneaza la 65 de ani. Care reglementare legala i se aplica? Atata timp cat este incadrat ca functionar public, in baza Legii 188/1999, este salarizat dupa acelasi act normativ, se supune intocmai acestei legi sau nu? Multumesc mult si astept cu maxim interes parerile voastre!
Doamna, va rog sa-mi spuneti care este functia publica in care a fost numit medicul, respectiv consilier, expert, inspector, referent de specialitate etc. (auditor, comisar sau consilier juridic nu era posibil)?
Daca a fost numit intr-o functie publica prin act administrativ, dispozitiile aplicabile in privinta incetarii de drept a raporturilor de serviciu sunt cele reglementate prin Legea nr. 188/1999! Opinia mea este ca trebuie sa priviti cu seriozitate problema; anul trecut am avut un coleg care, vreme de 6 luni, a apelat la toate cunostintele pe care le avea ca sa nu fie scos la pensie! Degeaba!
Legea nr. 95/2006 vorbeste despre cei care sunt incadrati in munca si isi desfasoara activitatea ca medici!
Din acest punct de vedere nu pot fi facute confuzii!
Multumesc mult, sunt de aceeasi parere cu dumneavoastra. Acum am citit si raspunsul pe care i l-a trimis Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si descopar, cu stupoare, ca nici macar nu se aduce vorbire de Legea 188/1999, ci doar sunt reproduse pasaje din Legea 95/2006. Nu imi vine sa cred ca au tratat cu asa superficialitate! In fine, eu imi sustin punctul de vedere, iar conducerea institutiei va decide.