avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot sa-mi suspend raportul de serviciu daca ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot sa-mi suspend raportul de serviciu daca ma pensionez de invaliditate?

Am o intrebare: - am o vechime in munca de 31 ani si varsta de 50 ani si sunt functionar public. Din 2011 am certificat de incadrare in grad de handicap accentuat si din ian. 2012 decizie medicala de incadrare in gradul II cu termen de revizuire la 1 an.
Intrebare: se poate suspenda raportul de munca in vederea pensionarii de invaliditate, in eventualitatea ca la revizie comisia sa decida reluarea activitatii, sau acesta trebuie sa inceteze ? Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: cozette , utilizator 09:49, 24 Ianuarie 2012
Legea nr. 188/1999:
Art. 95 (2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.

Parerea mea este ca se poate suspenda raportul de serviciu.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Am inteles ca acest articol e abrogat de Legea 140/2010.
Legea nr.140/2010 nu a abrogat acest articol ...
Alin. (2) al art. 95 din Legea nr. 188/1999 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost introdus de catre ORDONANTA DE URGENTA nr. 105 din 6 octombrie 2009, art. I pct. 20, articol care a fost abrogat expres prin art. V din Legea nr. 140/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999. Asa am inteles eu din cate am mai citit. Asteptam sa-mi confirmati sau infirmati aceasta informatie. Multumesc.
Si alta intrebare: ce se intelege prin 'interes personal legitim'? Poate fi si acest caz de pensionare pe o anumita perioada?
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
cozette, utilizator
Alin.2 al art.95 a revenit la forma anterioara OUG nr.105/2009 prin abrogarea art.I pct.20 din acest act normativ de art.V din Legea nr.140/2010.

Legea nr.188/1999 actualizata la 01.01.2011 o puteti gasi aici
[ link extern ]

interes legitim privat - posibilitatea de a pretinde o anumită conduită, în considerarea realizării unui drept subiectiv viitor si previzibil, prefigurat

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata functionar public tatianaardeleanu tatianaardeleanu Un salariat functionar public (primarie),in ce conditii poate solicita concediu fara plata? Care este articolul din lege care reglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Suspendarea la cerere a raportului de serviciu al functionarului public ciancu ciancu Aş dori să mă lămuriţi asupra următorului aspect: În temeiul art.95 alin.(2) al Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici raportul de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)