avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit

Buna ziua. Acum 8 ani, părin?ii mei au avut abonament La [telefonie fixa] doar pentru a putea primi telefon, fără sa poată da. Sc telefonie a schimbat tipul abonamentului, adică abonament in care se puteau efectua apeluri, nu doar primi, fără a ne anun?a in prealabil si fără a exista o cerere din partea noastră pentru a schimba tipul de abonament. Când am primit prima factura a noului abonament, am refuzat sa o plătim, deoarece noi nu am cerut schimbarea abonamentului. Precizez ca nu am efectuat nici un apel telefonic, deoarece noi nici nu ?tiam ca ni s-a schimbat abonamentul. Anul trecut, in Noiembrie am primit o înstiintare de La o societate recuperare debite prin care ni se aducea La cuno?tin?ă ca tb sa plătim suma restanta, altfel ajungem La executare silită, tribunal, etc.Ce as putea sa fac? Din câte am vazut in C. Proced. Civila art.405 terminal pentru executare silita Se prescrie in termene de 3 ani. Astept un raspuns. Va Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:01, 10 Aprilie 2012
Termenul general de prescriere datorii se prescrie in intervalul de 3 ani,in situatia in care creditorul,in acest interval nu a demarat acte/actiuni pentru recuperare debit
Se impune sa acordati atentie comunicarii emise de societatea de recuperare,sa analizati cu responsabilitate termenii din contractul care va este impus
Da, acea suma pe care ati avut-o de plata s-a prescris in 3 ani de la data scadentei facturii.
Pana la executare silita , ar trebui intai sa va actioneze in judecata. Pana atunci, nu-i mai luati in seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati si recuperatori telefonie mobila calin_paula calin_paula buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: am un coleg la munca care a primit telefon de la o firma de recuperare ca datoreaza 2300 (nu stiu cat ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie telefonie mobila CristianSan CristianSan Salut Am gasit azi cand am ajuns acasa in cutia de scrisori un plic de la o firma de recuperare creante o somatie de plata insotita de o alta hartie ce se ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriei emil6702 emil6702 Prescriptia dreptului de actiune pt recuperarea unui debit decurge de la data eliberarii ultimei facturi sau de la data cand aceasta este scadenta? Va ... (vezi toată discuția)