avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general urgent depasire plafon tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

urgent depasire plafon tva

Buna ziua,
Am o firma neplatitoare de tva infiintata in 2010 , iar in luna martie are ca de 33351 ron. Uitandu-ma pe forum la discutii despre depasirea plafonului deja nu mai stiu cum trebuie calculat si daca firma trebuie inregistrata in scopuri de tva. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu depasirea plafonului in timpul anului......trebuie sa depaseasca 35000 eu si atunci devine platitor, sau trebuie sa calculez in fiecare luna 119000/12xnr.luni scurse din an?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:37, 10 Aprilie 2012
Cifra de afaceri se calculeaza cumulat de la inceputul anului calendaristic. In momentul depasirii sumei de 119000 lei de la inceputul anului, pana la data de 10 a lunii urmatoare va trebui sa depuneti declaratia 010 de luare in evidenta ca platitor de tva. De la data de 1 a lunii urmatoare celei in care ati depus declaratia 010 deveniti platitor de tva, avand dreptul de a deduce si a colecta tva de la acea data. Aveti grija ca in curand plafonul de 35000 euro va fi majorat la 65000 euro.
Numai in anul infiintarii se recalculeaza cifra de afaceri pentru tva,respectiv 119.000 lei/12*nr.luni.
Nu am inteles pe ce an ati realizat cifra de afaceri mentionata de dvs.
Daca este realizata pe anul 2012 nu ati depasit plafonul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire firma + domeniul de activitate CatalinMuntean CatalinMuntean Ma intereseaza care sunt procedeele si costurile pentru a schimba denumirea si domeniul de activitate al unei firme si de asemenea ce trebuie facut pentru ca ... (vezi toată discuția)
Plafon tva claudiaP claudiaP Buna seara! O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva sau nu...urgent raspuns va rog mariussco2010 mariussco2010 ...societate prestatoare de servicii neplatitoare de TVA infiintata in luna Mai ...se declara neplatitoare de tva, iar pana in Decembrie are o cifra de ... (vezi toată discuția)