avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost sanctionat contraventional pentru folosirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost sanctionat contraventional pentru folosirea farurilor de ceata

Buna ziua.

Am primit un proces verbal prin posta in urma caruia am fost sanctionat pentru folosirea farurilor de ceata.

Precizez ca am circulat noaptea.

Agentul invoca faptul ca fapta savarsita este prevazuta de: art. 114 din RAOUG 195/02 si sanctionata de art. 100/2 din OUG 195/02.

Pot contesta acest proces verbal? in RAOUG 195/02 la art. 114 nu se specifica nimic de folosirea farurilor de ceata iar la OUG 195/02 art. 100/2 apare urmatorul text: "nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule, cu exceptia celor care conduc autovehicule prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b)"

Agentul ma oprit in acea seara si a zis ca nu poate sa faca procesul verbal o sa il trimita prin posta. In proces este bifaptul ca refuz si nu pot sa il semnez.

Multumesc
Puteti sa formulati plangere contraventionala impotriva acestui proces verbal daca incadrarea data faptei nu coincide cu descrierea acesteia in cuprinsul procesului verbal de contraventie. Totodata puteti sa invocati ca si motiv de nulitate faptul ca agentul constatator nu a intocmit pe loc procesul verbal si ca a consemnat o situatie nereala in sensul ca dumneavoastra ati refuzat semnarea acestuia
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
fa plingere ca ti-l anuleaza si fa-i si la ala o reclamatie la comandant.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Platesc si dupa aceea depun plagere sau astept solutionarea plangerii si dupa aceea fac plata.

Plangerea trebuie depusa la sediul de unde a fost amisa amenda (nu este in aceeasi localitate cu localitatea mea de domicilui)
Potrivit dispoziţiile art.32 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, plângerea împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor este de competenţa de soluţionare a judecătoriei în raza căreia a fost săvârşită contravenţia.
Plangerea suspenda executarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal de contraventie dorin94 dorin94 Duminica seara am fost oprit de un echipaj de politie deoarece conduceam pe raza localitatii cu viteza de 77 km/h. La verificarea datelor de catre agentul ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto sector 6 vasta vasta In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o ... (vezi toată discuția)
Pv de contraventie pentru folosirea luminilor de ceata, fata, ziua Kun Tibor Kun Tibor Buna ziua! Am primit o amenda de 360 lei (180 lei in 48 ore) in ziua de 28.03.2010, in localitatea Marghita, jud Bihor pentru folosirea luminilor de ceata fata ... (vezi toată discuția)