Am primit un proces verbal prin posta in urma caruia am fost sanctionat pentru folosirea farurilor de ceata.
Precizez ca am circulat noaptea.
Agentul invoca faptul ca fapta savarsita este prevazuta de: art. 114 din RAOUG 195/02 si sanctionata de art. 100/2 din OUG 195/02.
Pot contesta acest proces verbal? in RAOUG 195/02 la art. 114 nu se specifica nimic de folosirea farurilor de ceata iar la OUG 195/02 art. 100/2 apare urmatorul text: "nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule, cu exceptia celor care conduc autovehicule prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b)"
Agentul ma oprit in acea seara si a zis ca nu poate sa faca procesul verbal o sa il trimita prin posta. In proces este bifaptul ca refuz si nu pot sa il semnez.
Puteti sa formulati plangere contraventionala impotriva acestui proces verbal daca incadrarea data faptei nu coincide cu descrierea acesteia in cuprinsul procesului verbal de contraventie. Totodata puteti sa invocati ca si motiv de nulitate faptul ca agentul constatator nu a intocmit pe loc procesul verbal si ca a consemnat o situatie nereala in sensul ca dumneavoastra ati refuzat semnarea acestuia
Potrivit dispoziţiile art.32 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, plângerea împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor este de competenţa de soluţionare a judecătoriei în raza căreia a fost săvârşită contravenţia.
Plangerea suspenda executarea
Ridicare auto sector 6
vasta
In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o ... (vezi toată discuția)