avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Nelamuriri examene judecatori
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Nelamuriri examene judecatori

Buna ziua! Citind pe site-ul INM mi-am dat seama ca am o mare dilema in ceea ce priveste examenele pentru a ajunge judecator. Am inteles ce este cu examenul de admitere si apoi absolvire INM. Dar dupe aceea sunt in ceata. Care este examenul de intrare in magistratura ca stagiar si care este procedura de a deveni stagiar? Exista si aici un numar limitat de locuri pentru stagiari, banuesc la judecatorii?? La concursul pentru admitere in magistratura vad ca de fapt se adreseaza celor care au avut anterior diverse functii juridice si au si experienta.. Nici o vorba insa de stagiari...

La examenul de capacitate deja se vorbeste despre terminarea stagiului si care am inteles ca nu este decat un examen de absolvire care nu garanteaza nici un post de judecator... Cum se devine judecator in toata regula?

In continuare vad ca mai exista niste mega - examene pentru judecatorii ce doresc sa fie promovati si anume sa lucreze la tribunale si curti de apel. De asemenea exista examene pentru judecatori care doresc sa obtina functii de conducere, dar fara sa se expuna nimic privitor la conditiile de vechime si experienta pentru acestea... :stunned:
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 18:43, 10 Aprilie 2012
Ca sa va fie lamurite toate aspectele cititi urmatoarele acte normative actualizate
- Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor

- Lege nr. 304/2004 privind organizarea judiciara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)
Despre admitere la inm geogeorge geogeorge Buna ziua! Va rog sa ma ajutati,daca puteti,cu niste raspunsuri la urmatoarele intrebari: I. Ce urmeaza in cazul in care un candidat care a sustinut ... (vezi toată discuția)
Magistratura 2010 keke_marius keke_marius Buna tuturor. In anul 2010 doresc sa dau si eu pentru magistratura.Desi poate suna aiurea..imi poate spune si mie cineva care este diferenta intre Examenul la ... (vezi toată discuția)