avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita

Am obtinut in instanta, dreptul de a lua copilul in al doilea si al patrulea week-end de vineri pana duminica din fiecare luna. Avand in vedere ca in luna aprilie prima zi (1 aprilie ) este duminica consider primul week-end in perioada 6-8 aprilie deci am dreptul sa iau copilul urmatorul weekend(13-15 aprilie). Fosta sotie m-a anuntat ca nu vrea sa imi dea copilul in al doilea weekend pentru ca ea considera ca primul week-end din luna s-a terminat in 1 aprilie. Din punct de vedere legal, daca luna incepe cu duminica, poate fi considerat week-end? (defapt fosta sotie nu doereste sa imi dea copilul de Paste si interpereteaza hotararea judecatoresca dupa bunul plac). Daca nu vrea sa respecte hotararea judecatoreasca, ce posibilitati am? Sa cer ajutorul politiei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:07, 10 Aprilie 2012
Cu executorul judecatoresc veti executa hotararea, nu cu politia.

Cum scrie in hotarare asa se socoteste.
Va uitati si dvs si sotia pe calendar si veti vedea ca al doilea pe luna aprilie e intre 13 si 15, iar al patru-lea e intre 27 si 29. Daca sotia nu vrea sa respecte hotararea, nu aveti ce face decat sa apelati la un executor judecatoresc si daca se va opune , depuneti plangere penala
Apelati la Executorul judecatoresc care poate apela la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie: primul si al 3-lea week-end din luna tibimarin tibimarin Puteti sa-mi spuneti, va rog, exista undeva o definitie clara, pentru primul si al 3-lea week-end din luna? Sunt luni care incep mai ciudat, intr-o zi de ... (vezi toată discuția)
Custodie lavinia_serban lavinia_serban Buna seara, Sotul meu este la a2a casatorie, iar din prima are un baiat. El are program de vizita in prima si a treia saptamana din luna, de vineri de la ora ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)