avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen plangere contraventionala

Bună ziua! In data de 30.01.2012 am fost amendată, procesul-verbal fiindu-mi înmânat pe loc. Am formulat plângere contravenţională, pe care am depus-o la Poştă în data de 14.02.2012, conform facturii. Dosarul a fost înregistrat la judecătorie la 15.02.2011. Pârâtul prin întâmpinare sugerează că aş fi introdus plângerea tardiv. Oare nu am calculat bine termenul? Se ia în considerare data depunerii la poştă sau data înregistrării la judecătorie? Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Fluturas28 , utilizator 09:53, 11 Aprilie 2012
Se ia in calcul data depunerii la posta ... in speta, ultim azi de depunere este data de 14.02.2012.

Art. 104 C.proc.civ.
Actele de procedură trimise prin poştă instanţelor judecătoreşti se socotesc îndeplinite în termen dacă au fost predate recomandat la oficiul poştal înainte de împlinirea lui.
plangrea dvs este inregistrata in termen. se ia in calcul data postei nu data la care a fost inregistrata, iar daca ati trimis-o pe data de 14.02.2012 va incadrati in termenul de 15 zile prevazut lege.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depun motivele de recurs? dancerhd dancerhd va rog sa-mi spuneti unde se depune recursul la un proces de divort , la prima instanta( judecatorie) sau la tribunalul care a judecat apelul? (vezi toată discuția)
Introducerea contestatiei la executare lauralaly lauralaly buna ziua, am si eu o dilema in legatura cu termenul de introducere al contestatiei la executare, daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscatoare. s-a ... (vezi toată discuția)
Calculul termenelor calin_andrei calin_andrei Din interpretarea art. 101-104 C.p.c. am anumite dubii in intelegerea curgerii termenelor, respectiv zilele libere in care curg si data postei la documentele ... (vezi toată discuția)