avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită împiedicare executare silitã
Discuție deschisă în Executare silită

împiedicare executare silitã

Pot să fac plângere penală împotriva fostei soţii? Deoarece nu vrea să-mi dea cei 10000 de EU obţinuţi prin hot. def. şi irev. ca partaj la apartament (am plătit în timpul căsătoriei ratele), am obţinut hotărâre de executare silită. Refuză în continuare să dea banii, face contestaţii de toate felurile ca să amâne executarea, le pierde pe rând pe toate şi pe ascuns face împrumut în bancă de 19000 EU punând gaj apartamentul care se afla sub executare silită (asta acum 8 luni). Executorul a aflat abia acum când vrea să vândă apartamentul. Eu pot să fac plângere penală deoarece ea a declarat că litigiul s-a încheiat la cadastru şi la bancă?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:56, 10 Aprilie 2012
Nu puteti face plangere pentru ca isi exercita un drept.

Ce intelegeti prin faptul ca ea a declarat ca litigiul s-a incheiat?
De ce ziceti ca litigiul nu s-a incheiat?
La care litigiu va referiti?
Raspundeti punctual la toate aceste intrebari.
Stimate domn, aveti dreptul sa faceti orice plangere penala. GARANTAT.
Insa , trebuie sa si o probati.
Si consultati doar un avocat specializat in drept executional referitor la dosarul dvs. executional.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
ContSters140930, utilizator
404 cod procedura civila
(2)În cazul respingerii contestaţiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despăgubiri pentru pagubele cauzate prin întârzierea executării, iar când contestaţia a fost exercitată cu rea-credinţă, el va fi obligat şi la plata unei amenzi de la 50 lei la 700 lei.

Ati gresit ca nu ati notat sarcina in cartea funciara.
Nu e imposibil de executat ap, banca isi ia prima banii, apoi dvs.

daca e cazul, ii puteti face plangere pt fals in declaratii, depinde ce a declarat si unde.. ca daca nu exista scrie.. degeaba
Deşi apartamentul era sub executare silită, cu contestaţia în anulare respinsă, cu suspendarea la executare respinsă, cu contestaţia la executare respinsă, ea împiedică executarea prin faptul că ia credit în bancă cu ipotecă apartamentul aflat în litigiu (declară scris la cadastru că litigiul a fost încheiat).
Are dreptul să facă credit în bancă şi să pună gaj apartamentul aflat sub executare silită?
Acesta e litigiul: neducând la îndeplinire hotărârea judecătorească prin care eu am drept de creanţă de 10000 EU prin partaj asupra apartamentului (cred că se numeşte sultă eu plătind ratele apartamentului în timpul căsătoriei), hot def şi irev a fost investită cu formulă executorie şi executorul nu are altă soluţie decât executarea prin vinderea apartamentului care a fost între timp ipotecat la bancă.
există scris la cadastru, am obţinut declaraţia deoarece pe ascuns a întabulat apartamentul şi a luat imediat creditul, iar noi după somaţii şi etapele legale am aflat că a ipotecat apartamentul, mărindu-i astfel mult valoarea de vânzare: 19000 EU la bancă + 10000 Eu dreptul meu + 1000 EU executorul + cheltuieli de judecată + evaluator .... mai greu găsesc client. Voiam să ştiu cu plângerea penală pt faptul că a luat creditul de 19000 EU cu ap ipotecă deşi ap era sub executare silită, ea refuzând să ducă la îndeplinire hotărârea judecătorească, refuzând să răspundă la somaţii, ameninţând executorul etc.

Alte discuții în legătură

Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe ... Andreiiia Andreiiia Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe salariu pentru un credit la care am fost garant si creditul nu a fost platit. Executarea silita ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)