avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire-concediu medical pentru recuperare,reabilitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire-concediu medical pentru recuperare,reabilitare

Va multumesc pentru raspunsurile primite dar pe mine ma intereseaza modalitatea de acordare a cm pentru recuperare ,reabilitare,(adica numarul de zile calendaristice la care am dreptul anual ) in afara celor 45 de zile pentru afectiuni intercurente asa cum se specifica in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 :"d) concedii medicale, acordate in conditiile legii, pentru ingrijirea copilului cu handicap care necesita internare, tratament ambulatoriu sau la domiciliu pentru afectiuni intercurente, precum si pentru recuperare/reabilitare, pana la implinirea de catre copil a varstei de 18 ani; "
In legatura cu programul redus de 4 ore as dori sa stiu care este actul normativ care face referire la acest drept( in care se specifica clar ca pentru acele 4 ore lucrate primesc salariul integral fara sa-mi fie afectate drepturile salariale.
Inca o data ,mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 08:02, 2 Decembrie 2008
OUG care se refera la dreptul de concediu pentru ingrijirea copilului cu handicap este 158/2005, iat in art. 28 gasiti si alte posibilitati de acordarea a concediului.
Legea nr. 448/2006 privind protectia persoanelor handicapate prevede acest lucru, programul redus neavind efect asupra salariului, caci veti fi plattita ca pentru o norma intreaga si nici asupra stagiului de cotizare/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil cu handicap grav mitimama2000 mitimama2000 Sunt mama unui baiat autist in virsta de 8 ani si jumatate.Conform legii 448/2006 ,art .12, am dreptul la concediu medical pentru ingrijire copil bolnav pentru ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu medical am dreptul cand am un copil bolnav de cancer? geandan geandan va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea pe care o am din ianuarie cu copilul meu de 3 ani care e bolnav de cancer. ma intereseaza la cate zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului incadrat in grad de handicap grav Mirela Dan Mirela Dan pe 22 martie copilul meu, incadrat in gradul de handicap I GRAV implineste 7 ani astfel ca se incheie concediul meu de crestere a sa, acordat in baza arft.51 ... (vezi toată discuția)