Va multumesc pentru raspunsurile primite dar pe mine ma intereseaza modalitatea de acordare a cm pentru recuperare ,reabilitare,(adica numarul de zile calendaristice la care am dreptul anual ) in afara celor 45 de zile pentru afectiuni intercurente asa cum se specifica in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 :"d) concedii medicale, acordate in conditiile legii, pentru ingrijirea copilului cu handicap care necesita internare, tratament ambulatoriu sau la domiciliu pentru afectiuni intercurente, precum si pentru recuperare/reabilitare, pana la implinirea de catre copil a varstei de 18 ani; "
In legatura cu programul redus de 4 ore as dori sa stiu care este actul normativ care face referire la acest drept( in care se specifica clar ca pentru acele 4 ore lucrate primesc salariul integral fara sa-mi fie afectate drepturile salariale.
Inca o data ,mii de multumiri.
OUG care se refera la dreptul de concediu pentru ingrijirea copilului cu handicap este 158/2005, iat in art. 28 gasiti si alte posibilitati de acordarea a concediului.
Legea nr. 448/2006 privind protectia persoanelor handicapate prevede acest lucru, programul redus neavind efect asupra salariului, caci veti fi plattita ca pentru o norma intreaga si nici asupra stagiului de cotizare/