avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... durata divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

durata divort

care este numarul maxim de infatisari si in ce conditii pot fi ele amanate in cadrul unui divort fara copii?
Cel mai recent răspuns: gabriela_munteanu , utilizator 21:31, 29 Iulie 2012
Nu exista o reglementare care sa statueze un numar standard de infatisari. Daca solicitati desfacerea casatoriei din vina paratului, pot fi obtinute termene de amanare pentru: depunerea intampinarii si luare la cunostinta, lipsa de aparare, depunere inscrisuri, martori, etc. In cazul in care partile se inteleg asupra unui divort amiabil, atunci puteti merge la notar sau la mediator si pe cale de consecinta puteti avea 2-3 "termene".
Da, nu pot fi prea multe amanari.
Se poate insa ajunge la 4-5 amanari sau chiar mai multe daca avocatul vrea sa amane si stie cum sa faca.
La notar a fost prima incercare. au fost depuse actele, semnata cererea si la 30 de zile cand trebuia sa semneze amandoi, ea nu a mai vrut deci s-a anulat tot. Sotul a depus actele la judecatorie si primul termen este in mai dar ea nu vrea sa ''ii dea divortul' si il ameninta ca il va ''tari prin tribunale cu anii".....
Este indicat sa isi angajeze avocat ca sa nu fie prea multe amanari.
Avocatul poate reduce mult durata judecatii, tot la fel cum o poate si prelungi.
multumesc mult pentru sfaturi

Alte discuții în legătură

Amanare ContSters42707 ContSters42707 La cate zile inainte de infatisare trebuie depuse acte noi astfel ca partea adversa sa nu poata cere amanare pentru luare la cunostinta? Ajung 7 zile? (cauza e ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit yvon yvon Buna ziua ! In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica. Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si ... (vezi toată discuția)
Am introdus, prin avocat, acțiune de divorț din culpa exclusivă a soției. se poate schimba în divorț de comun acord? TITUS2003U TITUS2003U Buna ziua, Daca am introdus actiune de divort din culpa exclusiva a sotiei, prin avocat, eu fiind in strainatate, putem schimba pe acord comun, fara sa mai ... (vezi toată discuția)