avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prelungit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prelungit

Buna ziua !
In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica.
Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si parat. Amandoi suntem reprezentati de cate un avocat, avem si un copil in varsta de doi ani.
Ideea este ca desi exista la dosar certf. ML, plangere la politie el reuseste sa amane procesul la fiecare termen.
Am impresia ca avocata mea nu face destul si ca avocata lui este mult mai pregatita sau nu neaparat, dar acorda mai multa atentie cazului decat avocata mea.

Oare ar trebui schimbat avocatul sau intr-adevar asta e procedura, se pot gasi 1001 chichite prin care sa se amane si sa o lungim in ani de zile.
Sa mai consult un avocat?
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
yvon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:57, 7 Iunie 2010
In primul rand care este motivul pentru care se amana procesul la fiecare termen, cum spuneti dvs. E posibil sa nu fi fost efectuate anchetele sociale, sau nu se poate prezenta vreun martor si depune acte justificative in acest sens, etc...Motivele vi le poate prezenta doar avocata care va reprezinta.
Anchetele sociale sunt facute, ba mai mult s-a cerut ancheta sociala de catre parat si la domiciliul parintilor lui ca ceruse si el incredintarea copilului, erau la dosar adeverinte de salar ale fiecaruia dar la ultimul termen avocata lui a cerut sa se reinnoiasca adeverintele , este adevarat faptul ca eu am dus preventiv aceste adeverinte in urma cu trei luni si nu au fost solicitate de catre judecatorie.
Noi suntem colegi de servici si cerusem eu in numele lui, dar de aceasta data a interzis personalului de RU ca sa-mi elibereze adev in numele lui si s-a mai amanat un termen.
Fiind vacanta am primit termen in sept.
La termenul trecut nu a venit, si-a adus motivare.
Probabil la termenul urmator iar nu va veni si va aduce motivare...simt ca justitia este doar de partea agresorului. Este evudent si din declaratiile martorilor ca este violent, mai sunt si CML si plangerea la politie.
Nu stiu ce ar mai trebui facut in acest caz.
In aceasta situatie nu aveti ce face. In caz ca va mai solicita o amanare sa va opuneti la aceasta cerere. Cat priveste violenta sotului, sunt probe in sprijinul dvs, si sunt sigur ca avocata care va reprezinta va sti cum sa procedeze.
dolimp -Multumesc !
Mai am o intrebare, daca la termenul urmator va lipsi, se poate judeca in lipsa?
yvon a scris:

Buna ziua !
In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica.
Sotul a facut inaintare si acum ambii avem statulul de reclamant si parat. Amandoi suntem reprezentati de cate un avocat, avem si un copil in varsta de doi ani.
Ideea este ca desi exista la dosar certf. ML, plangere la politie el reuseste sa amane procesul la fiecare termen.

Am impresia ca avocata mea nu face destul si ca avocata lui este mult mai pregatita sau nu neaparat, dar acorda mai multa atentie cazului decat avocata mea.

Oare ar trebui schimbat avocatul sau intr-adevar asta e procedura, se pot gasi 1001 chichite prin care sa se amane si sa o lungim in ani de zile.
Sa mai consult un avocat?

din ce relatati dvs ca amandoi aveti statut de reclamant si parat, asta inseamna ca si sotul este de acord cu divortul si in conditiile acestea , divortul putea sa se termine in maxim doua termene. am vazut caz, cand s-a terminat dintr-un termen chiar si cand aveau 1 minor. ma refer la situatia cand amandoi sotii sunt de acord cu divortul.
ar trebui sa vorbityi clar cu avocatul dvs, iar de nu es poate, puteti s-o schimbati.

din ce vad, sunteti de acord cu divortul dar nu sunteti de acord cu unele aspecte, adiacente divortului.
intr-adevar, incredintarea, stabilirea pensiei... pot lua timp, dar nu chiar asa.
daca tot lipseste se va judeca si in lipsa lui.

av.m.vasilescu

Alte discuții în legătură

Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)
Divort tina_gemeni tina_gemeni Daca la al doilea termen sotul reclamant se razgindeste si nu mai vrea sa divorteze, iar piritul vrea sa divorteze, ce se intimpla?, nu se mai desface ... (vezi toată discuția)