cora2006 a scris:
Sotul are calitatea de reclamant pe cererea reconventionala, dar ce obiect are aceasta?
1. Daca si sotul a cerut divortul, lipsa lui nejustificata la un termen de judecata va conduce automat la respingerea cererii lui reconventionale ca nesustinute urmand a se judeca doar actiunea dv. Lipsa paratului - reclamant reconventional nu va impiedica solutionarea dosarului daca nu existe alte impedimente.
2. Daca cererea reconventionala se refera la alte consecinte ale divortului: incredintarea minorilor catre acesta sau cu privire la dezacordul lui in ceea ce priveste ca dv. sa va pastrati numele dobandit prin incheierea casatoriei, lipsa sa nu are nicio importanta in judecarea cauzei, fiind reprezentat de avocat.
Inarmati-va cu rabdare. Daca sotii constientizeaza ca aceasta casatorie nu mai poate continua, trebuie sa dea dovada de intelepciune si sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste celelalte aspecte ale consecintelor divortului. ;)
multumesc !
In cererea reconventionla a solicitat si el incredintarea copilului, dezacordul de a-mi pastra numele obtinut prin casatorie si m-a acuzat ca am inceput serviciul de cand copilul avea doar 5 luni, desi am mentionat ca am avut program flexibil copiul fiind alaptat 11 luni incheiate si faptul ca eu nu prea gateam si aduceam mancare de la mama mea.
Initial am cerut sa fie desfacuta casatoria din vina exclusiva a paratului, deoarece am considerat ca eu am incercat cat am putut sa mentin o atmosfera de familie insa am luptat singura.
Dupa intampinarea lui am fost de acord sa se desfaca, casatoria din culpa comuna ca sa nu mai prelungim agonia acestei casatorii.
Ma obliga sa locuim impreuna si imi face viata un calvar. Stres la nivel psihic este zilnic, transformandu-se de multe ori si in abuz fizic, dar nu lasa urme.
Intelepciune nu exista in dictionarul lui, decat ambitie !
Editez pentru ca am uitat sa mentionez ca isi motiveaza de fiecare data absenta prin delegatie, el avand munca de teren isi poate face cate delegatii vrea.