avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prelungit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prelungit

Buna ziua !
In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica.
Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si parat. Amandoi suntem reprezentati de cate un avocat, avem si un copil in varsta de doi ani.
Ideea este ca desi exista la dosar certf. ML, plangere la politie el reuseste sa amane procesul la fiecare termen.
Am impresia ca avocata mea nu face destul si ca avocata lui este mult mai pregatita sau nu neaparat, dar acorda mai multa atentie cazului decat avocata mea.

Oare ar trebui schimbat avocatul sau intr-adevar asta e procedura, se pot gasi 1001 chichite prin care sa se amane si sa o lungim in ani de zile.
Sa mai consult un avocat?
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
yvon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:57, 7 Iunie 2010
[
din ce relatati dvs ca amandoi aveti statut de reclamant si parat, asta inseamna ca si sotul este de acord cu divortul
av.m.vasilescu

Desi banal, dar nu am realizat niciodata acest aspect pe care dvoastra mi l-ati relatat, legat de faptul ca el este deacord cu divortul.
Intr-adevar asa este, daca e si el in pozitia de reclamant .
In realitate el nu este de acord si atunci adopta aceste mici siretenii pt a obtine amanarea.

De cate ori poate sa tot lipseasca de la infatisari ? Este impus un nr limita sau doar cand se considera , da a lipsit destul, putem judeca in lipsa !
Sotul are calitatea de reclamant pe cererea reconventionala, dar ce obiect are aceasta?
1. Daca si sotul a cerut divortul, lipsa lui nejustificata la un termen de judecata va conduce automat la respingerea cererii lui reconventionale ca nesustinute urmand a se judeca doar actiunea dv. Lipsa paratului - reclamant reconventional nu va impiedica solutionarea dosarului daca nu existe alte impedimente.
2. Daca cererea reconventionala se refera la alte consecinte ale divortului: incredintarea minorilor catre acesta sau cu privire la dezacordul lui in ceea ce priveste ca dv. sa va pastrati numele dobandit prin incheierea casatoriei, lipsa sa nu are nicio importanta in judecarea cauzei, fiind reprezentat de avocat.
Inarmati-va cu rabdare. Daca sotii constientizeaza ca aceasta casatorie nu mai poate continua, trebuie sa dea dovada de intelepciune si sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste celelalte aspecte ale consecintelor divortului. ;)
cora2006 a scris:

Sotul are calitatea de reclamant pe cererea reconventionala, dar ce obiect are aceasta?
1. Daca si sotul a cerut divortul, lipsa lui nejustificata la un termen de judecata va conduce automat la respingerea cererii lui reconventionale ca nesustinute urmand a se judeca doar actiunea dv. Lipsa paratului - reclamant reconventional nu va impiedica solutionarea dosarului daca nu existe alte impedimente.
2. Daca cererea reconventionala se refera la alte consecinte ale divortului: incredintarea minorilor catre acesta sau cu privire la dezacordul lui in ceea ce priveste ca dv. sa va pastrati numele dobandit prin incheierea casatoriei, lipsa sa nu are nicio importanta in judecarea cauzei, fiind reprezentat de avocat.
Inarmati-va cu rabdare. Daca sotii constientizeaza ca aceasta casatorie nu mai poate continua, trebuie sa dea dovada de intelepciune si sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste celelalte aspecte ale consecintelor divortului. ;)

multumesc !

In cererea reconventionla a solicitat si el incredintarea copilului, dezacordul de a-mi pastra numele obtinut prin casatorie si m-a acuzat ca am inceput serviciul de cand copilul avea doar 5 luni, desi am mentionat ca am avut program flexibil copiul fiind alaptat 11 luni incheiate si faptul ca eu nu prea gateam si aduceam mancare de la mama mea.
Initial am cerut sa fie desfacuta casatoria din vina exclusiva a paratului, deoarece am considerat ca eu am incercat cat am putut sa mentin o atmosfera de familie insa am luptat singura.
Dupa intampinarea lui am fost de acord sa se desfaca, casatoria din culpa comuna ca sa nu mai prelungim agonia acestei casatorii.
Ma obliga sa locuim impreuna si imi face viata un calvar. Stres la nivel psihic este zilnic, transformandu-se de multe ori si in abuz fizic, dar nu lasa urme.

Intelepciune nu exista in dictionarul lui, decat ambitie !

Editez pentru ca am uitat sa mentionez ca isi motiveaza de fiecare data absenta prin delegatie, el avand munca de teren isi poate face cate delegatii vrea.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
yvon, utilizator
In speta, prin cererea recoinventionala, paratul nu solicita divortul ci se refera doar la accesoriile cererii dv. de divort, respectiv solicita incredintarea minorului.
Pe cale de consecinta, nu este necesara prezenta sa pentru judecarea cererii dv. de divort si a cererii sale reconventionala. Daca la urmatorul termen depune cerere de amanare a cauzei raportat la lipsa sa in instanta sa va opuneti amanarii., Probele pot fi administrate de avocati, doar dv. trebuie sa fiti prezenta fiind reclamanta in procesul de divort...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)
Divort tina_gemeni tina_gemeni Daca la al doilea termen sotul reclamant se razgindeste si nu mai vrea sa divorteze, iar piritul vrea sa divorteze, ce se intimpla?, nu se mai desface ... (vezi toată discuția)