avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tatal in CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tatal in CCC

Buna ziua,
Prietena mea lucreaza cu contract de munca de 3 ani.Urmeaza sa nasca dar nu vrea sa intre in CCC.Poate intra sotul ei daca acesta nu a lucrat niciodata cu contract de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 11 Aprilie 2012
Chiar daca nu a avut un contract de munca, poate beneficia de CCC numai daca a realizat alte venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, in ultimul an anterior nasterii copilului.
Sotul nu a realizat venituri supuse impozitului niciodata.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Nu poate beneficia de CCC daca in ultimele 12 luni de dinaintea nasterii copilului nu a avut venituri impozabile
Se poate beneficia de indemnizatia pentru CCC, chiar daca nu a realizat venituri ... art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010 prevede situatiile asimilate care se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei respective ...daca se incadreaza intr-una dintre acestea atunci raspunsul poate fi afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil irinalucaci irinalucaci Buna. Nu sunt angajata si astept un copil. Intrebarea este daca sotul meu are o Intreprindere Individuala si plateste doar la casa de sanatate si la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil crist12012 crist12012 Sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare. In prezent este asociat si administrator la un SRL, fara carte de munca, in schimb are un venit din inchirierea unui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Modern Modern In situatia in care o persoana care urmeaza sa nasca, angajata cu contract de munca si pentru care angajatorul plateste 4 ore CAS, poate beneficia de ... (vezi toată discuția)