Pe o parcela de 225mp cu deschidere de 11m(parcela este in indiviziune) exista doua cladiri una cu amprenta de 56mp, amplasata pe fundul parcelei(propietate de stat) si o alta cladire cu amprenta de 43 mp amplasata pe partea dreapta a parcelei, (propietate personala,particulara)poarta de intrare este comuna.Eu am titlu de propietate pe 147mp.Pana in prezent nu am facut cadastru si intabulara fiinca doresc sa iesim din indiviziune si sa facem o partajare(granituire) fiecare sa avem curti separate de un gard si cu doua intrari in curte
Rog sa ma indrume cineva cum se procedeaza legal in aceasta situatie fiinca e greu de cnvietuit la comun cu chiriasi (iar statul nu-l intereseaza).Multutumesc
Regulamentul general de urbanism interzice parcelarea unor prorpietati cu suprafete mai nici de 150mp. Deci nu puteti sa iesiti din indiviziune, ci doar sa faceti un paartaj de folosinta.Trebuie sa acordati servitute de trecere pentru proprietarul imobilului construit pe latura opusa caii de acces.
partajul de folosinta se poate face in instanta ?,fiinca cu statul (icral-ul)si chiriasul nu se poate pe cale amiabila...Pracric se pot departaja cele doua parti cu un gard de granituire dar statul respectiv chiriasul ramane cu o curte mai mica de fapt cat are repartizat prin lege si de aceia nui convine chiriasului ..ii convine la comun..ca sa ne deranjeza pe noi..ce pot sa fac..?deci sunt de acord sa-i dau drept de servitute dar nu vrea...