avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Schimbare produs in garantie - solicitare daune morale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Schimbare produs in garantie - solicitare daune morale

Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie foarte neplacuta!in urma cu 2 luni mi s-a stricat masina de spalat si i-am anuntat pe cei de la service care au dat comanda de piese.Saptamana trecuta joi m-au sunat sa le duc actele .N-am avut timp sa ma deplasez in cursul saptamanii asa ca am mers sambata la magazin(nu la service).De la magazin mi s-a spus ca trebuie sa obtin un act de negare de service care sambata nu are program.Luni am fost sunat de la cei de la service cum ca au sosit piesele.Azi cand am fost la cei de la service ca sa-mi faca actul acela de negare mi s-a spus ca nu mai pot sa mi-l faca pentru ca au venit piesele.Conform legislatiei in vigoare am dreptul sa solicit schimbarea produsului sau restituirea banilor deoarece produsul a stat "in service" o perioada mai mare de 10 % din perioada de garantie(2 luni).M-am adresat celor de la protectia consumatorului si astept acum dupa ei.
Intrebarea mea este daca pe langa restituirea banilor pot sa le cer si daune morale sau cum sa le spun pentru tot acest deranj si mai ales pentru atitudinea marlaneasca a celui de la service.Inteleg sa mi se refuze anumite drepturi,insa si asta se poate face in conditii civilizate si nu prin mistouri comuniste!
Cel mai recent răspuns: cedrrew , utilizator 14:27, 13 Aprilie 2012
Aveti dreptul sa solicitati despagubiri sau daune morale in cadrul unei actiuni in instanta.
Atentie! veti introduce actiune in civil, veti aprecia Dvs. valoarea despagubirilor, veti taxa la aceasta valoare si veti aduce probe care sa justifice cererile Dvs.
Toate acestea nu inseamna ca instanta este obligata sa va acorde despagubirile solicitate sau sa vi le acorde la valoarea solicitata de Dvs.
Multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie aparat foto crysstina7 crysstina7 buna ziua, acum un an jumatate am achizitionat un aparat foto d 5100 nikon (care a costat 2200 ron), in decembrie 2014 mi s-a stricat brusc,nu a cazut pe jos ... (vezi toată discuția)
Produs tinut in garantie mai mult de 15 zile ContSters276989 ContSters276989 Salutari! Am si eu cateva nelamuriri. Am o problema cu un aparat de spalat cu presiune.Luna trecuta cand sa il pornesc s-a auzit un zgomot ciudat in pistol ... (vezi toată discuția)
Frigider in garantie - care e perioada maxima in care ar trebui reparat? DariaT DariaT Buna ziua, Am cumparat acum un an si jumatate un frigider Electrolux, care s-a stricat acum o saptamana. de fapt cred ca au inceput sa apara unele \"fisuri\", ... (vezi toată discuția)